ANMÄLAN TILL ÅRETS SUMMERCAMP ÄR NU ÖPPEN!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Torshälla IBK
Innebandy
Pojkar 04
Sammanfattning av säsongen 17/18
2018-04-19 16:07
I och med cupen i helgen och gårdagens föreningsavslutning kan vi nu lägga säsongen 2017/2018 till handlingarna och det kan vara läge för en sammanfattning av säsongen.

Vi körde igång med träningarna i september och som vanligt blir det alltid en viss frånvaro i början då många av killarna som spelar fotboll blir borta då deras träningar krockar med innebandyträningarna. 
Detta var även starten för oss som ett 04-lag istället för två som tidigare och det gjorde att osäkerhet hur allt skulle bli var lite större än i vanligt. Första månaden kändes lite tung som ledare då vi fick en del avhopp från killar vi hade räknat med och framförallt målvaktsposten såg då lite klen ut med endast två målvakter som skulle bemanna två lag. Ganska tidigt bestämde sig dock Theodor för att han ville prova att stå i mål, vilket gjorde att vi kände oss tryggare att alltid ha minst en målvakt tillgänglig för spel. 

Första seriematchen spelades den 6 oktober i pojkar GH och var borta mot Trosa Edanös 03/04 lag. För vissa killar var det första ordentliga träningsveckan så osäkerheten var stor hur vi skulle stå oss. Spelet första matchen blev inte heller det bästa (förlust 10-4) och det kändes som att nu kan allt bara bli bättre och det får ta den tid det tar att spela ihop det nya laget . Men inte behövde vi vänta länge, redan matchen därefter mot Telges 03-lag visade vi upp ett mycket bättre spel där försvarsspelet satt riktigt bra och anfallsspelet glimrade till ibland. Matchen slutade med en 4-3 seger och efter det rullade det röda tåget på med nio raka segermatcher innan det tog stopp mot Telge i pojkar GH som kom med ett 02/03 som vägde allt för mycket för att vi skulle kunna ge dem en match. Vi var då inne i slutet av november och det kändes som vi blivit en homogen grupp, killarna hade funnit sina platser i laget. 

DM-spel stod på tur och vi åkte dit med en förhoppning om att kunna spela hem DM-pokalen till Torshälla. Vi bestämde oss tidigt för att vi ville åka dit med hela truppen och ge alla killar speltid, vilket gjorde att några killar fick vila varje period. Vi hamnade i samma grupp som Katrineholm, Strängnäs och Nykvarn. Efter två vinster (Strängnäs och Katrineholm) och en förlust (Nykvarn) så hamnade vi tvåa i gruppen och var klara för Semifinal mot ONYX, vilket kändes som helt enligt planerna. Vi visste att det skulle bli en tuff match mot ONYX då det alltid brukar bli välspelade och täta matcher lagen emellan. Vi får en bra start på matchen och det känns som vi har kontroll på matchen när Wille sätter 4-2 på straff och det återstår ca 5 min av matchen. Men i innebandy går det snabbt och hel plötsligt börjar vi bli ängsliga och ONYX sätter full press på oss och vi begår några enkla misstag och ONYX lyckas vända till 5-4 och gå till final. Detta var första av tre cuper vi åkte på under denna säsong och första gången vi åker ut i första slutspelsmatchen.

Seriespelet tuffar vidare med ytterligare några matcher innan Jul och rykten börjar cirkulera om att två av våra killar som valde att hoppa av i säsongsinledningen var sugna på att komma tillbaks till laget, vilket också blev fallet när Simon och Nic kom ner på träningen i december månad vilket naturligtvis var ytterligare ett lyft för truppen. 

Efter lite jul och nyårsfirande stod sedan Storvretacupen på schemat och vi åkte dit med ett lag och valde att delta i Lätta klassen. Vi kände att vi borde ha stora chanser att gå långt i cupen. Vi inleder gruppspelet med en sämre prestation och förlorar första matchen mot Vendelsö efter lite krampaktigt spel. Detta gör att vi spelar återstående två matcher med kniven på strupen om vi skall gå till a-slutspel. Ännu en gång visar killarna att de kan knyta ihop säcken i gruppspelet när vi först slår Rotebro i match två och sedan slår det Ryska laget Iskra i sista matchen som blir en riktig holmgång med riktigt fult spel från Ryska killarna. 
Vi slutar tvåa i gruppen och får i första slutspelsmatchen ett nytt Ryskt lag. Det märks att killarna blev skärade efter matchen mot Iskra och en del av våra spelare hade fokus på fel saker innan matchen som en följd av detta. (Nu visade det sig att detta Ryska lag var betydligt mycket sportsligare och spelade schysst) Matchen blev jämn och lagen följdes åt till slutet innan Ryssarna lyckades avgöra matchen. Andra cupen där vi åker ut direkt i a-slutspelet där vi ledare känner att det inte borde behöva hända, varför?

Tillbaks direkt in i seriespelet efter Storvretacupen och ju längre säsongen lider så börja vi se att vi har chansen att vinna i tre av fyra serier vi deltar i. Helt plötsligt börjar vi fokusera på att faktiskt lyckas med detta vilket vi inte alls haft som mål innan utan mer sett serien som ett sätt att utvecklas som lag och individ. Med bra spel och lite tur med resultat så lyckas vi faktiskt knyta ihop säcken i samtliga tre serier och även spela oss till en fin tredjeplats i den fjärde serien. Starkt jobbat alla killar i laget!

Kvar av tävlingssäsongen återstår då Mälarenergi Cup som vi beslutar oss för att anmäla oss till två klasser, svåra och lätta och att vi betalar för att några killar skall kunna få hoppa mellan lagen för att klara att bemanna detta. Att vi väljer att göra så är av framförallt två anledningar, vi vill först och främst att alla skall få spela mycket och sedan att vi skall få mäta våra krafter mot riktigt tufft motstånd för att känna på hur det är. 
Tyvärr kommer det någon vecka innan cupen information om att svåra klassen inte blir av p. g. a endast 8 anmälda lag. Vad betyder då detta för oss? Får vi flytta spelare mellan lagen i a f? Cuparrangörerna var tillmötesgående och lugnade oss direkt och sa att detta inte är erat fel och ni får flytta spelare som tidigare. De gör även så att de sätter ihop de 8 anmälda lagen som anmält sig till svåra klassen i två grupper, så vi får de tuffa matcher vi önskat.
Första matcherna är mot Jacobsberg i grupp G och den inleder vi med lite trevande spel och det är förmodligen en följd av nervositet och nya positioner för några av spelarna. Matchen slutar med förlust. Första matchen i grupp D är mot Sirius som kanske är Sveriges vassaste 04-or. Matchen överträffar våra förväntningar och vi står upp riktigt bra och gör kanske säsongens bästa match trots förlust med 1-3. Vi ledare som förstod kvalitén på motståndarna åkte trots förlusterna till skolan med positiva intryck. 
Dag två inleds med två raka segrar, en i grupp G mot IBF Hedemora och en mot våra vänner i ONYX i grupp D. Hoppet om a-slutspelet levde i båda grupperna. 
Först ut i sista gruppspelsomgången är den tuffa matchen i grupp D mot IBF Göteborg som lyckades slå Sirius i sin andra match. Det gjorde att många nog trodde att vi skulle åka på ännu en förlust men vi ledare sa att det kändes som en 50-50 match då vi sett Göteborg innan och samtidigt visste att Sirius hade några av sina tyngre kort borta mot Göteborg som hade varit med mot oss. Innan matchen sa vi att nyckeln kommer bli försvarsspelet och snabba spelvändningar. Matchbilden blir den väntade med det undantaget att vi var än mer effektiva på kontringar och fick fler av dessa än vi kunde förväntat oss på förhand. Matchen slutar med en stabil seger och vi slutar två i gruppen och tar oss till a-slutspel tillsammans med Göteborg (Sirius hamnar i b-slutspel, vem hade trott det?)
Sista matchen i grupp G blir mot Grimsta och vi inleder den bra och tar också ledning i matchen. Men ju längre matchen lider desto mer kommer Grimsta, som tillslut lyckas gå vinnande ut striden. Det betyder att lag svart hamnar i b-slutspel och lag röd i a-slutspel.
Båda lagen får tuffast tänkbara motstånd direkt. Vi börjar med a-slutspel mot Vallentuna 03/04 som vunnit den andra gruppen i överlägsen stil. Matchen börjar lite halvsegt där Vallentuna drar ner på tempot och vill mesta lassa bollar på mål från alla håll och kanter. Tyvärr lyckas vi inte riktigt få koll på dem i första perioden som vi ligger under med 2-3 när periodsignalen ljuder. I paus pratar vi om att vrida om till en 2-2-1 för första gången någonsin för att få stopp på deras skyttar vilket direkt ger resultat. Vi vänder matchen ganska omgående i andra perioden och går upp till en 5-3 ledning innan Vallentuna tar timeout. För tredje cupen i rad denna säsong känns det som att detta kommer vi inte släppa. Tyvärr får de ganska snabbt efter timeouten utdelning på ytterligare ett skott och oron sprider sig igen i laget. 
Återigen lyckas vi inte knyta ihop säcken i slutspelets första match och förlorar matchen med 8-6. Varför händer detta på alla tre cuper när matcherna står och väger? 
Detta är något vi har att fundera på till nästa säsong och försöka jobba med så vi inte råkar ut för det nästa år med.
I b-slutspelet hamnar vi mot Sirius. Naturligtvis är de alldeles för bra för detta och våra killar fick en rejäl lektion i hur fin innebandy kan spelas och vi är utslagna av vinnarna i både a-slutspelet Vallentuna och Sirius i b-slutspelet.

Målsättningen med säsongen var att ha kul, få ihop gänget och utveckla spelarna både individuellt och som lag. Fokus har legat framförallt på att lära killarna att ”vinna tid” som vi valt att kalla det och alltid jobba med fart i allt man gör. Tycker vi kommit längre än förväntat under säsongen och hade jag fått bestämma så hade vi gärna kört några månader till innan uppehållet så vi kunnat finslipa på ytterligare några detaljer för att ”vinna tid” i vårt spel. 

Nedan kommer lite statistik av topp 3 killarna i de olika delarna:

Flest träningar:
1. Isak Larsson och Linus Wernqvist (50 träningar var av 55 st totalt)
3. Emil Blank ( 49/55)

Antal spelade Matcher:
1. Ludvig Jörtsö: 35/35
2. Emil Blank: 34/35
3. Albin Högberg: 33/35

Gjorda poäng (Seriespel och DM):
1. Albin Högberg 62 p (34 mål + 28 assist)
2. Emil Blank 57 p (27 mål + 30 assist)
3. Wille Krantz 48 p (28 mål + 20 assist)

Flest utvisningsminuter (Seriespel och DM):
1. Wille Krantz 24 min
2. Emil Selli 8 min
3. Emil Blank 6 min

Avslutar med att tacka för ett riktigt kul säsong och ser redan fram emot nästa där jag hoppas alla killar fortsätter. Om man inte tänkt spela nästa säsong så vill vi att ni hör av er direkt då vi behöver få den information innan vi anmäler killarna till nästa års seriespel som skall göras redan i maj. Men som sagt vi hoppas och tror att alla vill köra vidare och att kanske någon av dem som hoppade av denna säsong kommer tillbaks! 

Vi ledare tackar också för presenten vi fick av killarna på avslutningen.Nyhetsarkiv
Bilar till Mölndal2019-04-16 13:45
Info Mölndalscupen2019-04-09 08:29
April = Cupernas månad2019-01-10 19:36
Träning v.522018-12-19 19:43
Betalning träningsset2018-10-08 20:43
Betalning Storvretacupen2018-10-08 11:33
Kakor -betalning ?2018-09-25 11:24
Kakorna har kommit!2018-09-24 15:19
Status kakförsäljning2018-09-17 10:56
Kiosken Skjulstahallen2018-09-16 20:32
Viktigt!2018-08-24 14:44
Torshälla information2018-08-17 18:00
Säsongen 18/192018-05-11 23:11
Mälarenergi cup2018-04-12 12:25
Mälarenergi cup 20182018-04-03 17:45
Arbetsmatris P04 20172017-10-06 17:00
Strovretacupen 20182017-09-28 14:24
P04 - DM tjänst!2017-09-04 16:50
 
Våra samarbetspartners:
 
Lagsponsorer:
Facebook