Referat: Strängnäs IBK - Torshälla IBK
Skön seger i derbyt
2020-10-18 09:06
Johan tillbaka
Tre sköna poäng blev facit i lördagens derby. Efter en målmässigt jämn förstaperiod så höjde sig Torshälla rejält och vann klart över Strängnäs med 6 - 11 (0-1, 2-4, 4-6).

William Hallberg (tremålsskytt) inledde och avslutade målskyttet för gästerna, och Victor Lindberg vann målvaktsmatchen klart mot den allsvenske målvakten Adam Lilja i Strängnäsmålet.

Med två omgångar kvar av första rundan (av totalt tre) så har Torshälla börjat hitta rätt ute på planen. Dagens match mot Strängnäs var till en början en jämn kamp. Matchen startade i högt tempo och redan efter par sekunder hade Max Notman dragit ett stenhårt skott i ribban. Men, precis som mot Telge SIBK i senaste omgången var det William Hallberg som öppnade målskyttet efter att ha dragit upp en boll i bortre krysset. Perioden slutade 1-0 men den kunde lika gärna ha slutat 4-4.

- Det vi först och främst har fokuserat på sedan vi drog igång i augusti har varit anfallsspelet. Under hela matchen så lyckas vi med det vi vill och vi har många trygga uppspel matchen igenom, säger assisterande tränaren Fredrik Lindhé.

-Därför är det glädjande att vi nu även börjar bli stabilare bakåt. Vi täcker mycket skott och det som vi släpper igenom plockar våra målvakter på ett tryggt sätt. Vi släpper väldigt sällan in några enkla mål, avslutar Fredrik.

I andra perioden kvitterade Strängnäs. Efter det målet fick Torshälla en helt annan fart och tryck och det blev väldigt tydligt att bortalaget hade med sig samma inställning och engagemang som senast mot Telge SIBK. Torshälla kändes betydligt starkare över hela banan och tre raka mål la grunden för vinsten. Ledning med 5-2 inför sista perioden.

-Det var kontrollerat från start till mål ikväll.  I andra perioden var vi mer noggranna med bollen och det rann iväg målmässigt. Efter Marcus Skogsmos konstmål efter 1.39 i tredje perioden så spelade vi ut ordentligt, säger huvudtränaren Peter Zackrisson och avslutar:

-Kul att vi hade hela sju målskyttar ikväll och att William Hallberg gör ett hattrick. Lite bitter eftersmak har jag trots allt efter att vi släppt in tre mål sista två minuterna.

Tredje perioden blev som sagt ingen nagelbitare. Torshälla hade fullständig koll på läget och Victor Lindberg var strålande och höll Strängnäs på låga tre mål fram till slutminuterna. William Hallberg fick avluta med att lägga in 11-6 på straff och tre sköna poäng i bagaget hem till Eskilstuna.

Johan Nordstedt var tillbaka i Torshällas laguppställning efter att ha missat inledningen av säsongen på grund av en skada som han ådrog sig på försäsongen. Och han visade direkt vad han betyder för laget.

– Mja, lite ringrostig hinner man väl bli när man är borta, men det känns bättre och bättre för varje träning, säger Johan på telefon.

-Jag tycker jag spelade okej i första, även om jag kanske släppte till någon chans för mycket. Men i andra och tredje bestämde vi oss alla för att visa vad vi verkligen kan, och det blev ett bra resultat för mig och laget.

Nu blickar Torshälla direkt framåt och nästa lördag väntar tredjeplacerade IFK Gnesta hemma i Stiga. Matchen sänds som vanligt på SolidSport.