Anmäl dig till vår Summercamp!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Torshälla IBK
Innebandy
Pojkar 04
Nästa års serieindelning klar
2018-05-28 12:03
I söndags var det serieindelningsträff i Södertälje och nästa års serier i pojkar röd fastställdes.Vi kommer precis som förra säsongen spela i fyra serier (ett lag deltar normalt i två serier). 

Klass CD: Strängnäs IBK 03, FBC Nyköping 02/03, Visby IBK 03/04, Nykvarns IF 04, Telge SIBK 03/04, Torshälla IBK 04
 
Klass D: Nykvarns If 04, Telge 03/04, Torshälla IBK 04, Trosa 02-04, Onyx 04, Katrineholm 02-04.

Klass DE: Trosa 02-04, Onyx 04, Katrineholm 02-04, Nykvarn 04, Telge 03/04, torshälla IBK 04

Klass E: Nykvarn 04, Telge 03/04, Torshälla IBK p04, Trosa 02-04, Onyx 04, Gnesta 03-05

Ni som inte svarat på kallelsen till Caprio Sun Cup glöm inte att göra detta senast den 31 maj.
Då var vi anmälda till Caprio Sun Cup 31 Augusti-2 September
2018-05-23 11:13
Nu har vi fått in tillräckligt med ja till Caprio Sun Cup den 31 Augusti- 2 september för att kunna anmäla ett lag till spel. Detta är nu gjort och vi kommer delta i klassen pojkar Ljusröd Medel.

Det är fortfarande ett antal killar som inte svarat ja/nej på kallelsen och påminner om att sista dag att svara är sista maj.

Ha det gött i sommarvärmen och glöm inte egenträning för er som inte deltar i någon annan idrott.
Säsongen 18/19
2018-05-11 23:11
Idag har vi ledare haft en planeringsträff där vi börjat titta på upplägg för säsongen 18/19.

För att vi skall ligga bra med i tiden vill vi nu gå ut med några saker.

Först vill vi att alla skall svara på den kallelse som går ut med cupspel i Capri-Sun Cup den 31 aug-2 sep. Vi vill att alla svarar jag eller nej på kallelsen och om vi blir tillräckligt många för att anmäla ett lag så hoppas vi på plats i cupen.
Kostnaden per deltagande spelare kommer vara 400 kr och då ingår 2 st luncher och 2 st middagar i cupmatsalen. (Lagavgiften tar lagkassan)
Vi kommer dock inte sova kvar denna gång utan åka mellan Eskilstuna och Botkyrka.


Träningarna kommer starta samma vecka som cupen börjar, d v s i v. 35. Vilka dagar vi kommer träna vet vi inte än utan får återkomma när tiderna fördelas av föreningen. (Vi är naturligtvis medvetna om att de som spelar fotboll kanske inte kan medverka på alla träningar under september månad)

Vidare så har vi insett att vi kommer behöva nya reservtröjor och overaller då killarna börjar bli fullvuxna karlar och vuxit ur våra gamla. 
Frågan går därför ut till alla om de vet några som kan tänka sig att gå in att sponsra killarna för att minska kostnaderna för detta (tryck på overall eller matchtröja kan då lösas). Har ni några sådana kontakter så maila detta till mattias.blank@a-hus.se innan den 31 juli så kan vi sedan gå ut med vad det kommer kosta killarna. (Ordinarie ställ räknar vi med att föreningen står för som tidigare.)

Till sist vill vi påminna om akademiträningen som snart drar igång som är ett ypperligt tillfälle för er som inte spelar fotboll att hålla igång träningen eller om man vill ha ett extra pass i veckan.

Trevlig sommar så ses vi i v. 35 när träningen kör igång igen.

/Mattias, Anders och Magnus

Sammanfattning av säsongen 17/18
2018-04-19 16:07
I och med cupen i helgen och gårdagens föreningsavslutning kan vi nu lägga säsongen 2017/2018 till handlingarna och det kan vara läge för en sammanfattning av säsongen.

Vi körde igång med träningarna i september och som vanligt blir det alltid en viss frånvaro i början då många av killarna som spelar fotboll blir borta då deras träningar krockar med innebandyträningarna. 
Detta var även starten för oss som ett 04-lag istället för två som tidigare och det gjorde att osäkerhet hur allt skulle bli var lite större än i vanligt. Första månaden kändes lite tung som ledare då vi fick en del avhopp från killar vi hade räknat med och framförallt målvaktsposten såg då lite klen ut med endast två målvakter som skulle bemanna två lag. Ganska tidigt bestämde sig dock Theodor för att han ville prova att stå i mål, vilket gjorde att vi kände oss tryggare att alltid ha minst en målvakt tillgänglig för spel. 

Första seriematchen spelades den 6 oktober i pojkar GH och var borta mot Trosa Edanös 03/04 lag. För vissa killar var det första ordentliga träningsveckan så osäkerheten var stor hur vi skulle stå oss. Spelet första matchen blev inte heller det bästa (förlust 10-4) och det kändes som att nu kan allt bara bli bättre och det får ta den tid det tar att spela ihop det nya laget . Men inte behövde vi vänta länge, redan matchen därefter mot Telges 03-lag visade vi upp ett mycket bättre spel där försvarsspelet satt riktigt bra och anfallsspelet glimrade till ibland. Matchen slutade med en 4-3 seger och efter det rullade det röda tåget på med nio raka segermatcher innan det tog stopp mot Telge i pojkar GH som kom med ett 02/03 som vägde allt för mycket för att vi skulle kunna ge dem en match. Vi var då inne i slutet av november och det kändes som vi blivit en homogen grupp, killarna hade funnit sina platser i laget. 

DM-spel stod på tur och vi åkte dit med en förhoppning om att kunna spela hem DM-pokalen till Torshälla. Vi bestämde oss tidigt för att vi ville åka dit med hela truppen och ge alla killar speltid, vilket gjorde att några killar fick vila varje period. Vi hamnade i samma grupp som Katrineholm, Strängnäs och Nykvarn. Efter två vinster (Strängnäs och Katrineholm) och en förlust (Nykvarn) så hamnade vi tvåa i gruppen och var klara för Semifinal mot ONYX, vilket kändes som helt enligt planerna. Vi visste att det skulle bli en tuff match mot ONYX då det alltid brukar bli välspelade och täta matcher lagen emellan. Vi får en bra start på matchen och det känns som vi har kontroll på matchen när Wille sätter 4-2 på straff och det återstår ca 5 min av matchen. Men i innebandy går det snabbt och hel plötsligt börjar vi bli ängsliga och ONYX sätter full press på oss och vi begår några enkla misstag och ONYX lyckas vända till 5-4 och gå till final. Detta var första av tre cuper vi åkte på under denna säsong och första gången vi åker ut i första slutspelsmatchen.

Seriespelet tuffar vidare med ytterligare några matcher innan Jul och rykten börjar cirkulera om att två av våra killar som valde att hoppa av i säsongsinledningen var sugna på att komma tillbaks till laget, vilket också blev fallet när Simon och Nic kom ner på träningen i december månad vilket naturligtvis var ytterligare ett lyft för truppen. 

Efter lite jul och nyårsfirande stod sedan Storvretacupen på schemat och vi åkte dit med ett lag och valde att delta i Lätta klassen. Vi kände att vi borde ha stora chanser att gå långt i cupen. Vi inleder gruppspelet med en sämre prestation och förlorar första matchen mot Vendelsö efter lite krampaktigt spel. Detta gör att vi spelar återstående två matcher med kniven på strupen om vi skall gå till a-slutspel. Ännu en gång visar killarna att de kan knyta ihop säcken i gruppspelet när vi först slår Rotebro i match två och sedan slår det Ryska laget Iskra i sista matchen som blir en riktig holmgång med riktigt fult spel från Ryska killarna. 
Vi slutar tvåa i gruppen och får i första slutspelsmatchen ett nytt Ryskt lag. Det märks att killarna blev skärade efter matchen mot Iskra och en del av våra spelare hade fokus på fel saker innan matchen som en följd av detta. (Nu visade det sig att detta Ryska lag var betydligt mycket sportsligare och spelade schysst) Matchen blev jämn och lagen följdes åt till slutet innan Ryssarna lyckades avgöra matchen. Andra cupen där vi åker ut direkt i a-slutspelet där vi ledare känner att det inte borde behöva hända, varför?

Tillbaks direkt in i seriespelet efter Storvretacupen och ju längre säsongen lider så börja vi se att vi har chansen att vinna i tre av fyra serier vi deltar i. Helt plötsligt börjar vi fokusera på att faktiskt lyckas med detta vilket vi inte alls haft som mål innan utan mer sett serien som ett sätt att utvecklas som lag och individ. Med bra spel och lite tur med resultat så lyckas vi faktiskt knyta ihop säcken i samtliga tre serier och även spela oss till en fin tredjeplats i den fjärde serien. Starkt jobbat alla killar i laget!

Kvar av tävlingssäsongen återstår då Mälarenergi Cup som vi beslutar oss för att anmäla oss till två klasser, svåra och lätta och att vi betalar för att några killar skall kunna få hoppa mellan lagen för att klara att bemanna detta. Att vi väljer att göra så är av framförallt två anledningar, vi vill först och främst att alla skall få spela mycket och sedan att vi skall få mäta våra krafter mot riktigt tufft motstånd för att känna på hur det är. 
Tyvärr kommer det någon vecka innan cupen information om att svåra klassen inte blir av p. g. a endast 8 anmälda lag. Vad betyder då detta för oss? Får vi flytta spelare mellan lagen i a f? Cuparrangörerna var tillmötesgående och lugnade oss direkt och sa att detta inte är erat fel och ni får flytta spelare som tidigare. De gör även så att de sätter ihop de 8 anmälda lagen som anmält sig till svåra klassen i två grupper, så vi får de tuffa matcher vi önskat.
Första matcherna är mot Jacobsberg i grupp G och den inleder vi med lite trevande spel och det är förmodligen en följd av nervositet och nya positioner för några av spelarna. Matchen slutar med förlust. Första matchen i grupp D är mot Sirius som kanske är Sveriges vassaste 04-or. Matchen överträffar våra förväntningar och vi står upp riktigt bra och gör kanske säsongens bästa match trots förlust med 1-3. Vi ledare som förstod kvalitén på motståndarna åkte trots förlusterna till skolan med positiva intryck. 
Dag två inleds med två raka segrar, en i grupp G mot IBF Hedemora och en mot våra vänner i ONYX i grupp D. Hoppet om a-slutspelet levde i båda grupperna. 
Först ut i sista gruppspelsomgången är den tuffa matchen i grupp D mot IBF Göteborg som lyckades slå Sirius i sin andra match. Det gjorde att många nog trodde att vi skulle åka på ännu en förlust men vi ledare sa att det kändes som en 50-50 match då vi sett Göteborg innan och samtidigt visste att Sirius hade några av sina tyngre kort borta mot Göteborg som hade varit med mot oss. Innan matchen sa vi att nyckeln kommer bli försvarsspelet och snabba spelvändningar. Matchbilden blir den väntade med det undantaget att vi var än mer effektiva på kontringar och fick fler av dessa än vi kunde förväntat oss på förhand. Matchen slutar med en stabil seger och vi slutar två i gruppen och tar oss till a-slutspel tillsammans med Göteborg (Sirius hamnar i b-slutspel, vem hade trott det?)
Sista matchen i grupp G blir mot Grimsta och vi inleder den bra och tar också ledning i matchen. Men ju längre matchen lider desto mer kommer Grimsta, som tillslut lyckas gå vinnande ut striden. Det betyder att lag svart hamnar i b-slutspel och lag röd i a-slutspel.
Båda lagen får tuffast tänkbara motstånd direkt. Vi börjar med a-slutspel mot Vallentuna 03/04 som vunnit den andra gruppen i överlägsen stil. Matchen börjar lite halvsegt där Vallentuna drar ner på tempot och vill mesta lassa bollar på mål från alla håll och kanter. Tyvärr lyckas vi inte riktigt få koll på dem i första perioden som vi ligger under med 2-3 när periodsignalen ljuder. I paus pratar vi om att vrida om till en 2-2-1 för första gången någonsin för att få stopp på deras skyttar vilket direkt ger resultat. Vi vänder matchen ganska omgående i andra perioden och går upp till en 5-3 ledning innan Vallentuna tar timeout. För tredje cupen i rad denna säsong känns det som att detta kommer vi inte släppa. Tyvärr får de ganska snabbt efter timeouten utdelning på ytterligare ett skott och oron sprider sig igen i laget. 
Återigen lyckas vi inte knyta ihop säcken i slutspelets första match och förlorar matchen med 8-6. Varför händer detta på alla tre cuper när matcherna står och väger? 
Detta är något vi har att fundera på till nästa säsong och försöka jobba med så vi inte råkar ut för det nästa år med.
I b-slutspelet hamnar vi mot Sirius. Naturligtvis är de alldeles för bra för detta och våra killar fick en rejäl lektion i hur fin innebandy kan spelas och vi är utslagna av vinnarna i både a-slutspelet Vallentuna och Sirius i b-slutspelet.

Målsättningen med säsongen var att ha kul, få ihop gänget och utveckla spelarna både individuellt och som lag. Fokus har legat framförallt på att lära killarna att ”vinna tid” som vi valt att kalla det och alltid jobba med fart i allt man gör. Tycker vi kommit längre än förväntat under säsongen och hade jag fått bestämma så hade vi gärna kört några månader till innan uppehållet så vi kunnat finslipa på ytterligare några detaljer för att ”vinna tid” i vårt spel. 

Nedan kommer lite statistik av topp 3 killarna i de olika delarna:

Flest träningar:
1. Isak Larsson och Linus Wernqvist (50 träningar var av 55 st totalt)
3. Emil Blank ( 49/55)

Antal spelade Matcher:
1. Ludvig Jörtsö: 35/35
2. Emil Blank: 34/35
3. Albin Högberg: 33/35

Gjorda poäng (Seriespel och DM):
1. Albin Högberg 62 p (34 mål + 28 assist)
2. Emil Blank 57 p (27 mål + 30 assist)
3. Wille Krantz 48 p (28 mål + 20 assist)

Flest utvisningsminuter (Seriespel och DM):
1. Wille Krantz 24 min
2. Emil Selli 8 min
3. Emil Blank 6 min

Avslutar med att tacka för ett riktigt kul säsong och ser redan fram emot nästa där jag hoppas alla killar fortsätter. Om man inte tänkt spela nästa säsong så vill vi att ni hör av er direkt då vi behöver få den information innan vi anmäler killarna till nästa års seriespel som skall göras redan i maj. Men som sagt vi hoppas och tror att alla vill köra vidare och att kanske någon av dem som hoppade av denna säsong kommer tillbaks! 

Vi ledare tackar också för presenten vi fick av killarna på avslutningen.


Cupreflektioner, ingen mer träning och föreningavslutning
2018-04-16 08:35
Får börja med att tacka alla killar för en väl genomförd cup i Västerås under helgen, även om vi inte kom så långt som vi kanske hade önskat. Kan känna att vi hade lite otur i lottningen som fick segrarna av både A-slutspelet och B-slutspelet i respektive 1/8. Är helt övertygad om att vi lärt oss en hel del av denna cup, då vi fått möte absoluta Sverigetoppen i form av Sirius, Göteborg och Vallentuna som spelat många cuper runt om i landet med fina resultat i samtliga. Vi visar att vi hänger med och kan ge samtliga lag en fight och det får vi ta med oss när det gäller det sportsliga.

På sidan av planen så visar killarna återigen att de är ett gäng fina killar som respekterar och visar hänsyn mot varandra och sköter sig på bästa sätt. Som ledare kan man med stolthet gå runt på boendeskolan bland arrangörerna som bara pratade gott om våra killars uppträdande vilket är kul, så sträck på er pojkar!

Får även passa på att tacka alla föräldrar som skjutsar, stöttar och hejar på laget på bästa sätt, i med och motgång! 

Nu tar vi ett uppehåll från träningen när fotbollssäsongen kör igång ordentligt för de som håller på med det och övriga hoppas jag sköter egenträningen på bästa sätt. Möjligt att vi kommer köra någon träning i veckan för de som vill, har tid och lust men det återkommer vi om ifall det blir aktuellt.

Det som annars återstår av säsongen är föreningsavslutningen nu på onsdag kl 19:00 där nedanstående information gått ut från föreningen:

I år tänkte vi slå ihop föreningsavslutningen med en ICA Maxi kväll.

Erbjudanden/kuponger som gäller för kvällen kommer på mail under nästa vecka

Lagen samlas i Bistron (enligt nedan schema) för  fika samt plakett utdelning. 

Vår ordförande kommer att hålla tal om den gångna säsongen och föreningens mål inför nästa säsong.


Det kommer att finnas möjlighet till fotografering ihop med några A-lagsspelare som kommer att finnas på plats.

Vi avslutar med en tipspromenad i butiken.


17:30 - 18:15   Innebandyskolan, P09, P10 samt F09/10

18:15 - 19:00   P06, P07, P08 samt F07/08

19:00 - 19:45   P03, P04, P05 samt F05/06Mälarenergi cup
2018-04-12 12:25

Matcher Mälarenergi cup 2018

Fre 21:15 ABB Hallen Bellevue Torshälla IBK Svart – Jakobsberg IBF 1, Vasagatan 60, Västerås

Fre 22:00 ABB Hallen Bellevue Torshälla IBK Röd – IK Sirius FBC,  Vasagatan 60, Västerås

Lör 9:30 Pettersbergsskolan Onyx IBS Svart – Torshälla IBK Röd, Pettersbergsgatan 39, Västerås

Lör 12:30 Klövernhallen 1 IBF Hedemora – Torshälla IBK Svart, Sjöhagsvägen 7, Västerås

Lör 14:00 Klövernhallen 1 IBF Göteborg – Torshälla IBK Röd, Sjöhagsvägen 7, Västerås

Lör 16:15 Klövernhallen 1 Torshälla IBK Svart – Grimsta AIK, Sjöhagsvägen 7, Västerås

 

 

Måltider: (fredag-lördag)

·         Middag, fredag kl 17:00 för alla vid ankomst (Kebabgryta med ris)

·         Frukost, Lördag 06:30 för alla (Gröt/fil, smörgås)

·         Lunch, Lördag 11:00 för alla  (Pasta med Köttfärssås, salldsbuffe)

·         Middag, Lördag 17:00 alla. (Taco buffe)                                                 

·   Frukost Söndag: (Gröt/Fil)

Lunch Söndag (Korv stroganoff med ris) beror på hur det gått för lagen.


Sov och matskola: Nybyggeskolan, Bygatan 26, Västerås. Även där vi samlas på fredag kl 17:00 för gemensam middag innan första matcherna.

 

Medtag: Kläder för uppvärmning utomhus. Fickpengar eller om föräldrarna har med något att äta mellan matcherna (om man blir hungrig utöver frukost, lunch och middag)


I övrigt se tidigare utskick.


Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Torshälla IBK, 14/06 10:27 
Torshälla IBK, 11/06 19:14 
Torshälla IBK, 18/04 10:14 
Torshälla IBK, 10/04 17:24 
Torshälla IBK, 29/03 03-29 
 
Föreningssponsorer:
 
 
Lagsponsorer:
Facebook