Anmäl dig till vår Summercamp!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Torshälla IBK
Innebandy
Pojkar 03

Jalas floorball cup, Summering
2018-05-14 12:33

Då var cupäventyret över för denna gång. Grabbarna var fantastiskt duktiga och tog sig, efter att ha blivit 2:a i gruppen, till kvartsfinal där de fick möta Sirius som är ett erkänt duktigt lag och är bland de bättre lagen i Sverige i denna årskull. Matchen slutade tyvärr 8-2 till Sirius favör. Sirius blev sedan 2:a i turneringen efter finalförlust (0-1) mot Ledbergs IF som alltså vann hela turneringen. Ett Ledberg som våra grabbar mötte i Örebrocupen för ett tag sedan (2-1 till Ledberg).


Det finns mycket gott att ta med sig från denna cup som laget kan spinna vidare på inför den kommande Prag-resan. Bland annat så fick vi möta lite internationellt motstånd i form utav 2 tjeckiska lag som vi slog med 3-1 respektive 10-1. Mot Hofors hamnade laget, trots stort spelövertag, i underläge men kämpar på och vänder matchen till vinst. Jag kan intyga att det var många svettiga pannor hos tillresta föräldrar i just den matchen :-)

Att hitta tillbaka till vinnarpositionen efter en förlust (mot Duvbo) och i det läget gå in och med fantastiskt spel fullständigt köra över motståndet (Floorball Chodov) i nästa match är en styrka.


Viktigast av allt är trots allt att killarna har roligt och med det jag har sett (och hört) så är jag övertygad om att både killarna och ledarna har haft jättekul tillsammans och när man blickar tillbaka på denna cup så är jag övertygad om att man bara har positiva minnen.


Kvartsfinalen finns för övrigt att se på vår Youtube-kanal (Se länken).


Vi ser nu alla fram emot kommande Prague Games som går av stapeln 11-14/7.


//Peter Fahlin


Jalas Floorball Cup, Del 2
2018-05-12 17:52
Lördagen bjöd på två matcher.
Först ut var Duvbo som också var obesegrade i sina två första matcher precis som vårat järngäng.

Det blev en ganska rivig tillställning där lagen spelade tufft och vi tappade bort vårt fina spel. Det blev istället mycket spring med boll och utan tålamod.
Duvbo blev alltför svåra samtidigt som vi inte kom upp i vår vanliga nivå. Matchen slutade 3-0 till Duvbo favör. Vi tackar P01 för stödet på läktarna.

Vi har precis avslutat match två för dagen när detta skrivs och vi mötte då Floorball Chodov från Tjeckien och laget fick tydliga instruktioner innan match, vilket märktes. Det var ett ”pånyttfött” TIBK som kom ut på plan och tog tag i taktpinnen direkt. Chodov gick mycket på kontring men grabbarna var samlade och avväpnade alla försök.
När matchen blåstes av så stod det 10-1 till Torshällas favör.
Vi som satt (ihoptryckta) på sidan fick se fantastiskt spel; Bra passningar, snabb bollhantering, snygga mål, härliga räddningar, straffmål, bra backcheck. Superlativen räcker inte till.

Vi är då klara för slutspel och inväntar besked om vilken motståndare vi ska ta oss an i morgon.

Nu ska magarna fyllas med lite mat och energi och sedan blir det att återhämta sig till morgondagens drabbningar (för vi hoppas att det blir mer än en match imorgon 😊)

//Peter FahlinJalas Floorball Cup 2018, Del 1
2018-05-12 10:39
Gänget har i helgen dragit till Falun på Jalas Floorball Cup som är en stor cup med internationell prägel då bl.a. både finska, tjeckiska och Schweiziska lag finns representerade.

I första matchen ställdes gänget mot ett tjeckiskt lag (4 player team) som spelade fysiskt men där våra krigare stod upp bra. Den tillresta hejarklacken gjorde också vad de kunde för att hjälpa killarna. TIBK vann tillslut matchen med 3-1.

Fredagen bjöd på match nr 2 där vi ställdes mot Hofors IBK. Det tog 10 minuter för grabbarna att få ordning på spelet. Därefter fick Hofors mest försvara sig men trots stort spelövertag så gjorde en storspelande målvakt i Hofors att vi gick till periodpaus med mållöstresultat.
I andra så fick Hofors ett frislag som man förvaltade väl och det var 1-0 till Hofors. Det kändes då inte helt rättvist men det är målen som räknas.
Grabbarna taggade därefter till rejält och forcerade några minuter senare in kvitteringen.
Spänningen var olidlig och det var inte bara den varma hallen som gjorde att hejarklacken svettades.
På läktaren pågick även en kamp mellan de båda lagens supportrar som jag, även om jag är lite partisk, tycker att Torshälla vann
Grabbarna krigade och gick för seger och när tvåan kom så släppte alla hämningar.
När 3-1 kom så kändes saken klar och Hoforsspelarnas huvuden började hänga lite.
Grabbarna hann även med att få in 4-1 innan matchen var slut.

I skrivandets stund sitter vi i en ny hall och väntar på match nr 3 mot Duvbo. Det är tabell-ettan (TIBK) mot tabell-tvåan. Vid vinst eller 1poäng är slutspelsplatsen klar.

Återkommer med fortsättning efter dagens två matcher.

//Peter Fahlin
Nya kontaktuppgifter för Johan
2018-04-07 12:14
Hej,

Jag har bytt telefonnr och mailadress:
072-0902224
borgjohan@hotmail.com

//Johan
2017-12-11 13:41

Hej,


From nu så är det nedanstående nummer som gäller för meddelande av frånvaro.

ENDAST frånvaro i denna SMS-tråd!!


TIBK P03 - Frånvaro: 0737494410


// Ledarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Torshälla IBK, 14/06 10:27 
Torshälla IBK, 11/06 19:14 
Torshälla IBK, 18/04 10:14 
Torshälla IBK, 10/04 17:24 
Torshälla IBK, 29/03 03-29 
 
Föreningssponsorer:
 
 
Lagsponsorer:
Facebook