Serie:Herrar Slutspel 1A   Tabell >>
Samling:17:30
Fördel Torshälla i playoff 1
2023-03-09 15:30

Det blev vinst med 6-5 i den första slutspelsmatchen mot Katrineholm. Men den kunde ha blivit större, i början av andra perioden hade man ledningen med 4-1.

Tommy, vinst i första matchen med 6-5, hur sammanfattar du den?

-Vi krigar på bra i första perioden och kliver in i paus med 3-1 ledning. Vi kommer sedan ut i andra med huvudet under armen och krigar inte för varandra eller för märket på vårt bröst. En dålig period men vi rider ut perioden. I tredje kliver vi in med snack i pausen där jag säger att vi ska kriga som lag och hitta rätt med vårt hårda arbete. Vi gör det på en del spelare men alla följer inte. Men vi vinner ändå första matchen även om vi inte spelar på topp.

Retur på söndag i Stiga, bara att gasa på då?

-Stämmer bra. Vi kommer lägga i en extra växel på söndag. Och hemma är vi otroligt starka, det kommer mycket folk som hjälper oss att kriga hem en seger till. Full fart på fötter och bollen så kommer det bli bra.

Kapten Johan spelade inte, hur är det med hans skada?

-Nej han spelade inte men var med och var en del av laget ändå. Han är en ledare och krigare som är ovärderlig för vårt unga lag. När det gäller hans status för söndagens match så svarar jag oklart. Men jag lovar att han kommer vara med i truppen, och kan han spela så spelar han.

Ni körde hårt på två av femmorna?

-Ja vi spelade hårt på två femmor med en avlastnings femma som gjorde det väldigt bra. Skulle börja spela dom lite mer, men Kasper fick en liten skada där ett byte.

Orkar de ladda om till söndag?

-Vi har tränat otroligt bra under året och vi vet att vi orkar, vi vet att vi inte viker ner oss, vi vet att vi är ett lag där alla bär ett stort ansvar. Med det svaret så har alla laddat om till 120% till söndagen match.

Det var nästan 500 personer på plats i Duveholmshallen. Hur kändes det av på planen?

-Ja det är roligt att det var en del på läktaren. Ännu roligare att vi från Torshälla var så många. Vår läktare hördes mer och det ger alla en extra ryggrad, man vill inte vika ner sig. Jag hoppas vi har minst 500 på söndag i Stiga också. Kommer bli en grymt rolig match och vi ska kriga till oss ännu en seger.

Ja ni hör ju, det här vill ni inte missa. Kom till Stiga Sports Arena på söndag. Klockan 16:00 börjar matchen!

Kan ni inte vara på plats så streams som vanligt matchen i vår kanal på Solidsport:

Periodsiffror      1 - 3, 3 - 1, 1 - 2

Skott     29 - 27 (10 - 10, 9 - 6, 10 - 11)

Händelse              Tid                     Spelare                                                         Lag

Period 1

Periodstart          00:00

Målvakt - In        00:00                    John Larsson                                               Katrineholms IBF

Målvakt - In        00:00                    Victor Lindberg  Torshälla IBK

Mål                        06:19    0-1         Marcus Skogsmo (Martin Hellfors)             Torshälla IBK

Mål                        15:32    1-1         Enrique Lundh (Simon Johansson)            Katrineholms IBF

Mål                        16:02    1-2         Jonathan Zackrisson (Martin Hellfors)      Torshälla IBK

Mål                        16:44    1-3         Wille Krantz (Hugo Olsson)                           Torshälla IBK

Periodslut            20:00

Period 2

Utvisning             02:28                    Tobias Lindström (Fasthållning, 2 min)     Katrineholms IBF

Mål                        04:07    1-4         Wille Krantz (Isak Larsson)                            Torshälla IBK

Mål                        05:47    2-4         Simon Fjellborg (David Eriksson)                 Katrineholms IBF

Mål                        07:44    3-4         Isak Hård                                                              Katrineholms IBF

Mål                        12:36    4-4         Carl-Emil Ågren (Carl Holmlund)                 Katrineholms IBF

Utvisning             16:45                    Sebastian Andersson (Hårt spel 2 min)    Katrineholms IBF

Period 3

Mål                        04:28    4-5         Marcus Skogsmo (Jonathan Zackrisson)  Torshälla IBK

Utvisning             05:24                    Emil Fällman (Hårt spel 2 min)                    Katrineholms IBF

Mål                        09:51    5-5         Simon Fjellborg                                                 Katrineholms IBF

Time Out             18:59                    Katrineholms IBF

Utvisning             19:59                    Linus Koivisto (Hårt spel 2 min)                   Katrineholms IBF