SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torshälla IBK
Innebandy
Representationslaget - A-lag

IBF Norrköping
5 - 7
Torshälla IBK
IBF Norrköping5 - 7Torshälla IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 september, 13:00
Plats:Ektorpshallen
Serie:Herrar Div 1 Mellersta   Tabell >>
Samling:11:30
Vinst i premiären för A-laget
2023-09-25 16:53

A-laget har klarat av seriepremiären och återkomsten i division 1. Det gjorde man i lördags borta mot IBF Norrköping. Även dom nykomlingar i ettan.

Det blev en stabil seger med 7-5 efter 3 mål av Wille Krantz och 81% i räddningsprocent av Melker Serrander.

 

Premiär i helgen och vinst. Hur summerar du matchen?

-Ja det blev en vinst i första matchen. Jag tycker vi är betydligt bättre och har bra kontroll, dom mål vi släpper in är på grund av oss själva.

 

Var det nervöst med seriepremiär kanske?

-Vi är ett ungt lag och hade säkert lite nerver inför seriepremiären. Ingen dunder match men vi vinner och tar tre poäng.

 

Hallen såg trång ut, hur var den att spela i?

-Det var en av dom sämsta hallar jag varit i de sista 7–8 åren. Planen var väldigt liten och vi fick inte utrymme för vårt snabba spel i den här lilla hallen.

 

Wille gjorde 3 mål, någon mer som utmärkte sig?

-Wille gör alltid bra matcher när han krigar på i båda riktningarna på planen. Han är viktig att ha i gång. Vi har Alexander, juniorerna och Melker som jag anser att dom spelar på en bra nivå.  Resterande folk måste höja sig en hel del inför kommande matcher.

 

Juniorerna fick mycket speltid och gjorde det bra. Kommentera deras insats.

-Juniorerna är uppe hos oss av två anledningar. Ett, de är riktigt duktiga, och två de har förtjänat sin plats i A-laget. De gör en riktigt bra insats sist, jag tror matchen mot Åby var den bästa dom gjort. Lär de sig att ha lugnet i spelet och värdera lägen när man ska gå eller välja att ligga kvar med mera, så kommer det bli en rolig säsong för de uppe hos oss. Jag är imponerad av dom.

 

Hemmapremiär på lördag mot Lidköping som vann serien förra året. En utmaning?

-Ja hemma på lördag mot ett tippat topplag. Vi kommer ställas på prov ordentligt i defensiven, samtidigt som vi vet att vi kommer göra mål och är ett bra lag offensivt i spelvändningar.

 

Vad blir nyckeln till att ta poäng?

-Vi kommer att få jobba stenhårt som lag hela matchen i det tysta och bara täcka ner skott och kliva på omställningar. Vi har chans att vinna varje match, men vi kan också förlora mot alla om vi inte har rätt inställning som lag och individ. Gör vi det vi kan och följer gameplan så kan det gå vägen. Jag tror verkligen på detta lag!

 

Tack Tommy och lycka till på lördag.

Matchen mot Lidköping spelas i Stiga Sports Arena 15:00 på lördag.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 2/12 16:00
9 - 4  
Lör 25/11 15:00
3 - 7  
Sön 19/11 15:00
5 - 13
Lör 4/11 14:00
12 - 3  
Sön 29/10 16:00
5 - 4  
Lör 21/10 15:00
1 - 9  
 
 
Våra samarbetspartners:
Lagsponsorer:
Facebook