SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torshälla IBK
Innebandy
Representationslaget - A-lag

Dubbla matcher i helgen
2020-10-01 17:14

Det är dubbla representationslagsmatcher kommande helg. I Juniorallsvenskan tar juniorerna emot Nykvarn i Skjulstahallen på fredag och i Division 2 tar seniorerna emot Onyx i Stiga Sports Arena på lördag. Båda matcherna kommer spelas utan publik men du kan se dom båda via samma månads abonnemang på Solidsport. Skaffa det på en gång här.


Inför matcherna kollade vi läget i båda lagen när vi träffade Fredrik Lindhé, coach i H2 och Mattias Blank, ansvarig för juniorerna.

Fredrik, det blev förlust även i den andra matchen för seniorerna borta mot Katrineholm. Vi anade en viss frustration under matchen. Hur är er sammanfattning av matchen?

-Vi visste att det skulle bli en svår match. Katrineholm borta en vardagkväll. Vi hade bra koll på dom och hur de ville spela. De är ett starkt kontringslag så det gällde att vi lyckades dra ner deras fart och att vi var noggrannare med bollen i rätt zoner på banan. Vi visste även att de letade mycket diagonaler och att de ville komma till skott rätt snabbt för att sedan jobba hem.


Lyckades ni följa den game planen i matchen?

-I 40 minuter hade vi koll. Katrineholm blev passiva och de lyckades inte få fart i bollen i sitt kontringsspel. Framåt hade vi en nykomponerad förstafemma som gjorde livet svårt för Katrineholm. Vi var i ledning med 6 – 5 inför sista perioden och det kändes som att vi skulle kunna hålla emot.


Men i sista perioden höll det inte riktigt såg vi, vad hände?

-Marginalerna var inte med oss hela vägen in, vare sig med våra skott eller i duellspelet på banan. Matchen stod och vägde vid ställningen 6 – 6 med åtta minuter kvar. Då slår vi ett ordentligt felpass och de kunde sätta 7 – 6. Där dog energin lite och vi släpper iväg Katrineholm till 10 – 6.


Men ni är fortsatt starka i Powerplay.

-Ja, efter sex raka boxplay i matchen fick vi vårt första powerplay med fem sekunder kvar och lyckades sätta 10 – 7. Vi ÄR starka i den spelformen och är efter två matcher hundra procentiga, vilket är grymt bra.


Några spelare som ni vill lyfta?

-”Mini”, Alfredsen och Max ska nämnas lite extra. Så även Melker som stod för en gedigen insats i målet i sin riktiga comback i föreningen efter studierna i Falun.


Mattias ni hade er premiär i söndags. Hur sammanfattar du den premiären som var mot Strängnäs på bortaplan?

-I det stora hela är jag faktiskt nöjd med killarnas prestation vilket kanske låter lite konstigt när man förlorar en match med 8-0 och inte lyckas göra något mål. Men vi gör ett fantastiskt jobb defensivt och första två perioderna släpper vi knappt ett farligt avslut från röda zonerna och ligger endast under med 2-0 efter två lite slumpartartade mål där de lägger in bollen vid första stolpen bakifrån målet.


Tuffare även för er i tredje perioden, hur kan man sammanfatta den?

-Det rinner tyvärr iväg men tycker egentligen även där att vi gör det bra defensivt trots 6 insläppta mål. Vi har även lägen att göra ett antal mål framåt och borde nog gjort en 2-3 mål, men det höga tempot som vi inte är riktigt vana vid samt en storspelande målvakt i motståndarkassen gör det svårt för oss i de avgörande lägena.


Hur kommenterar du annars seriefavoriterna Strängnäs?

-Strängnäs ett mer färdigt lag där många killar gör sitt sista juniorår och hela 5 spelare som provat på spel i deras allsvenska lag med en grym förstakedja som gör 6 av 8 mål och de vinner helt klart rättvist.


Som sagt nya matcher nu till helgen. Om vi börjar med dig Mattias, vad kan vi förvänta oss för match mot Nykvarn tror du?

-Vi går in med inställningen att vi får vara beredda på att de kanske har lite mer boll än oss så det gäller att vi sätter försvarsspelet precis som mot Strängnäs och i det visar stort tålamod och prioriterar rätt. 

Sedan hoppas och tror jag att vi kommer få ha mer boll än senast mot Strängnäs då jag tyckte att de slarva en del i sitt passningsspel mot Tullinge. De kommer säkerligen lägga en hög press så vi måste lösa den och gå på första omställningen och det har vi ett antal killar som är duktiga på i laget. Resultatmässig tror jag den blir jämn och kommer leva till sista minuten.


Vad blir då era nyckelfaktorer för en lyckad match?

-Att vi jobbar ödmjukt och för varandra, sätter försvarsspelet och är påslagna varje millisekund när vi är på plan och håller oss till vår spelidé som lag och inte börjar köra ett enmansrace. Samtliga killar måste gå in i matchen med inställningen att de vill göra skillnad.

-Går vi 100 % in i varje situation då kommer Nykvarn få jobba om de skall ha med sig poängen hem.


Även Nykvarn har ett ungt lag i år, vad vet ni om det?

-Har hyfsad koll på Nykvarnkillarna som var med i matchen mot Tullinge efter att ha sett den matchen nu i efterhand. Nykvarn är alltid bra i alla årgångar och föreningen har lyckats skapa en kultur i klubben som gör att de hela tiden får fram duktiga spelare. Tittar men på laget de ställde upp med mot Tullinge så tycker jag framförallt 15-åriga Adam Ögren, nr 23 sticker ut.


-Han påminner mycket om Hampus Ahrén i Storvreta och kommer garanterat bli en SSL-spelare i framtiden. Sedan har de som alltid många duktiga spelare, men tyckte kanske att de spela lite mer slarvigt i premiären än vad jag är van att se ett Nykvarnlag göra.


Ni har en tuff start på serien med matcher mot två av de topptippade lagen, hade det varit skönare med en lugnare start?

-Personligen så har jag inga problem med den starten utan ser det snarare som ett privilegium. Jag vill alltid att killarna skall få spela mot de bästa i sin åldersklass så mycket det går för att förstå vad som krävs om man vill var där och slåss med de bästa. Jag kanske är naiv men känner också att om får vi träff och medstutts i matcherna mot dessa lag så kan vi matcha även dem. Sedan om vi fortsätter tro på vår spelidé även om vi inte tar poäng i dessa matcher så kommer vi ha med oss tempot till matcherna där vi kanske har större chans att plocka poäng så jag ser det enbart positivt.


- Känslan efter att ha sett matchen i efterhand var att man direkt längtade till fredagens match mot Nykvarn för att där försöka plocka första poängen.


Vad är er målsättning med JAS-laget i år?

-Har egentligen inga resultatmål för denna säsong utan mer hur vi vill forma gruppen. Redan inför säsongen var vi tydliga med att vi framförallt vill sätta en träningskultur i gruppen som innebär hög träningsnärvaro där vi tränar för att bli bättre med fart och inte lurar oss själva och bara är där.


-Vi vill sätta en tydlig spelidé både defensivt och offensivt där vi på sikt skall bli det styrande laget som äger matcherna och spelar kontrollerat.


-Resultatmässigt är det mer att nästa säsong 21/22 skall vi slåss om de fyra slutspelsplatserna och mäta oss med de bästa.

 

Och ni tar som sagt emot Onyx med seniorerna Fredrik. Tankar inför er match?

-På lördag behöver våra andra två femmor ta mer ansvar i anfallsspelet än de gjorde i denna match. Det ska vi jobba med på veckans träningar.


Förutom anfallsspelet mot Onyx, kommer vi se några andra förändringar i er gameplan?

-Inte direkt några ändringar sådär utan vi fortsätter att jobba med detaljer i spelet för att utveckla vårt spel. Mot Katrineholm lyckades vi justera några detaljer från Nykvarns matchen, och sedan har vi analyserat Katrineholmsmatchen för att justera det vi såg där. En naturlig process så inget mer än det.


Är det fortfarande skador i truppen eller några som inte är tillgängliga för spel?

-Inga skador men vi har haft ett par killar sjuka i början av veckan. Alla ska dock vara tillbaka till dagens träning.


Viktig match, vågar du gissa utgången?

-Vi fokuserar på vår egen prestation ute på banan. Gör vi det bra så kommer det ge oss bättre chanser att vinna på lördag.


Till sist, det finns en möjlighet till att publiken kanske kan komma tillbaka snart. Hur gärna hoppas ni på det?

Fredrik:

- Känns naturligtvis jättetomt att spela i en tom hall. Oavsett om vi spelar borta eller hemma. Blir ju en helt annan stämning på banan när det är folk på läktaren. Stiga när ju en perfekt arena då den är stor så vi kan ju faktiskt sprida ut publiken på ett säkert sätt. Vi hoppas verkligen att det blir ett positivt beslut här till den 15:e.


Mattias:

-Naturligtvis tråkigt att det inte är någon publik då jag tror många av killarna skulle uppskattat att få spela inför mycket folk som Torshälla haft genom åren i sina JAS-matcher. De har ju själva suttit där och tittat på JAS-matcherna genom åren. 


-Sedan tror jag inte det spelar någon roll för prestationen då de flesta av killarna i årets lag inte varit med tidigare och inte är vana att spela för fler än föräldrar och syskon.

 

Vi önskar båda lagen lycka till och tror på 6 inspelade pinnar! Se nu till att köpa prenumerationerna på lagens matcher som alltså sänds i samma kanal på solidsport.se/tibk och duka upp med chips och dricka och streama matcherna!


Matchtiderna:

Fre 2/10 kl 19:00 JAS Torshälla IBK - Nykvarns IK

Lör 3/10 kl 16:00 H2 Torshälla IBK – Onyx IBS


Nyhetsarkiv
Torshälla har laddat om2023-11-04 09:57
Bra insats i Linköping2023-10-09 08:00
Dags för seriepremiär!2023-09-20 08:53
Affe klar för truppen2023-05-25 07:30
Ytterligare en back klar2023-05-17 12:00
Poängkungen klar!2023-05-13 10:00
Gameday!2023-04-10 09:00
Felix flyttar utomlands2022-08-14 10:00
Bröderna återförenas!2022-08-13 19:00
Achrenius till a-laget!2022-07-16 18:00
Skogsmo förlänger2022-07-13 09:00
Slutspelsplatsen säkrad2022-02-28 21:33
Jesper tillbaka i laget!2021-05-02 18:00
Max jagar vidare2021-04-23 15:00
Serrander satsar vidare2021-04-13 08:00
Stenqvist redo2021-04-10 08:00
Pålsson stannar i stan2021-04-07 08:00
Wille Hallberg kör på!2021-04-06 08:00
Linus L/H återvänder!2021-04-05 20:22
Törna återvänder!2021-04-02 08:00
2021-03-29 20:56
”Allt gick fel”2020-10-25 21:39
Skön seger i derbyt2020-10-18 09:06
Dubbla matcher i helgen2020-10-01 17:14
Ny stab till A-laget2020-08-02 09:00
Första träningen 18/52020-05-17 19:12
Inför helgens matcher2019-09-27 14:44
Sammarbete i Stiga x 52019-09-23 16:32
A-lagstruppen 2019/202019-05-20 09:00
Jesper vänder hem! 2019-05-15 20:00
A-lag: GAMEDAY! 2019-02-20 12:00
Ojje krigar vidare2018-05-30 15:45
Putte och Isak lämnar2018-05-29 18:00
Välkommen Fys-Ola2018-05-29 11:00
"Irre" klar2018-05-29 07:00
"Törna" förlänger2018-04-27 16:00
Alla till Sura!2017-11-28 19:12
Tuff hemmamatch!2017-10-17 09:31
3 nya poäng!2017-10-14 19:41
Vinst i premiären!2017-09-24 22:54
Sent nyförvärv!2017-09-22 19:24
Träningsmatch2017-09-10 20:05
En hemvändare klar!2017-08-25 20:15
Macke tar klivet upp2017-08-23 11:54
Emil blir kvar!2017-08-18 19:55
Ny ansvarig för A-laget2017-08-14 05:30
Säsongen igång!2017-08-09 14:57
"Berra" tillbaka2017-07-07 10:25
Fystester omgång 22017-06-25 11:25
Isak skriver nytt2017-06-05 08:46
Mini är tillbaka!2017-06-01 11:00
Ojje förlänger!2017-05-31 11:22
2x Konrad klara2017-05-30 07:48
Tim klar för två år!2017-05-11 09:39
Bra Tobbe!2017-05-10 13:20
Wille förlänger!2017-05-09 21:50
Isak och Putte klara2017-05-05 15:13
Ny tränare klar!2017-04-28 15:11
Läget i truppen?2017-04-25 09:59
Dags för kvalmatch 22017-03-30 09:51
Kval mot div 12017-03-09 10:42
Imorgon smäller det!2017-02-23 11:23
Derby i Skjulsta2017-01-25 21:00
 
Våra samarbetspartners:
Lagsponsorer:
Facebook