SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torshälla IBK
Innebandy

Bli medlem i Torshälla Innebandyklubb
BLI MEDLEM
Välkommen!
Välkommen till Torshälla Innebandy!

Torshälla IBK grundades formellt 1995 men redan på slutet av 80-talet lades grunden under IOGT-NTOs flagga.
Idag är vi drygt 380 spelare i åldrarna 5-44 fördelade på 21 lag och vi växer för varje år.

Namnet till trots kommer våra medlemmar från alla hörn av Eskilstuna kommun. Vår målsättning är att vara det naturliga valet för alla som vill idrotta. Som ett led i denna vision har vi arbetat fram en föreningspolicy som genomsyrar föreningens verksamhet. Vi utvecklar ständigt vår verksamhet som har sin bas i Eskilstuna Innebandy Center (Skjulstahallen) i Eskilstuna. Välkommen till oss!

Ny huvudtränare för representationslaget H2
2022-05-20 21:01
Tommy Nilsson ny huvudtränare H2 och Lennart Kisswani Ordförande Torshälla IBK

Hej 

Jag är glad att kunna presentera Tommy Nilsson som vår nya huvudtränare för representationslaget H2. 

 

Tommy är ett nygammalt namn med flerårigt engagemang inom föreningen som spelare, ledare och tidigare tränare för vårt Div.1-lag. Denna säsong var han en av ledarna för P08/09 där hans son spelar. 

Representationslag
Slutspelsplatsen säkrad
2022-02-28 21:33, Representationslag

Efter dagens vinst borta mot Onyx, och med två matcher kvar att spela, är

slutspelsplatsen säkrad. Men än kvarstår kampen med Nykvarn om andra platsen i serien.

Pojkar A/HJ/JAS
Allt inför avslutning i juniorallsvenskan!
2022-02-17, Pojkar A/HJ/JAS
Lucas Rosenkvist blev vald till matchens lirare i senaste matchen.

På fredag 19:30 spelar JAS-laget sin sista seriematch. Det luktar slutspel för laget, något som skulle vara en historisk prestation. Vi har träffat Mattias Blank som ansvarar för laget för att prata om säsongen, avslutningen som väntar och hur laget lyckas prestera så pass bra.

Representationslag
Omstart för A-laget efter uppehållet
2022-01-14, Representationslag

Knappt hälften av serien är spelad och A-laget gick till julvila på en fin andra plats i tabellen. Nu i helgen är det omstart av serien och laget skulle ha åkt till Oxelösund för möte med Onyx. Den matchen är tyvärr uppskjuten pga. många sjuka i båda trupperna.

Men vi passade på att kolla läget i laget inför omstarten med Peter Zackrisson.

 

Det har varit en del skador under hösten, hur har ni hanterat det?

-Ja skador på bl.a. Kiwi, Mini och Alfredsen har förstås stört lite. Samtidigt ger de andra chansen att visa upp sig.

Ordförandebrev - God Jul och Gott Nytt År
2021-12-23 20:59
VM-GULD 2021 Herrar & Damer - vilken bragd!

Hej på Er

Jag vill så här i slutet av året ta tillfället i akt att summera säsongen, blicka lite tillbaka och lite framåt.

 

Säsongen så här långt

Vid ingången av säsongen i augusti, kunde vi konstaterade att vi tillsammans med hela innebandysverige och med majoriteten av inomhus-lagsporterna har tappat en stor mängd spelare och medlemmar. P4 Sörmland uppmärksammade detta, de intervjuade mig och jag förklarade; ”Det är en naturlig följd av pandemin, vi tillsammans med många med oss har varit noggranna och följt restriktionerna, vi har haft ett tydligt fokus på hälsa och på att bidra till att minska smittspridningen. Vi har gjort det bra, men det kom med en kostnad.”

 

Ser vi tillbaka så har vi sedan augusti arbetar ihärdigt med att återstarta innebandyn i Eskilstuna. Vi har erbjudit träningar, marknadsfört oss och bjudit in till innebandy genom vår hemsida, sociala medier och utskick till skolorna. Vi har jobbat på, det tar tid, men så här till årsskiftet är det riktigt roligt att summera statusen. Det går bra för oss, vi är inte i mål, men vi är verkligen på rätt väg och vi fortsätter att arbeta med återhämtningen. Det är många som har hittat tillbaka till innebandyn vilket vi är jätteglada för.

 

Min förhoppning och målsättning tillsammans med mina styrelsekollegor är att vi när säsongen är slut kan summera ett medlemsantal som passerat det antal som vi hade innan pandemin, att vi har lyckats med att få många fler barn- och ungdomar att hitta till innebandyn. Genom spelglädje, rörelse, gemenskap och tävling är vi säkra på att de kommer att älska sporten lika mycket som vi gör. Vår strävan är att innebandyn ska fortsätta att vara ett alternativ till vilken idrott som helst samtidigt som den lockar bort barn och ungdomar ifrån hemmasittande och ger en meningsfull tillvaro.

 

Lagen

Det går bra för våra lag, från representationslaget, våra H2:or, till H3:orna och juniorerna i JAS och Elit och vidare genom hela röda serien till blå och grön. Resultaten talar sitt tydliga språk. Det går bra i majoriteten av serierna, såklart finns det utmaningar, men vi fortsätter att tro och håller tummarna hårt. Ska bli spännande att senare få summera säsongen.

 

Extra kul i år är att vi har i år startat 2 nya lag; P14 och F13-16, jättepositivt och verkligen glädjande att arbeta med fokus också på flickor inom Torshälla IBK igen.  

 

Ett superarbete görs av alla våra ledare och det är en fröjd att följa både träningar och matcher för våra lag. Stort tack för allt engagemang, driv och slit. Ni gör det möjligt så ta tillfället i akt och sträck på er, ta in vilken skillnad ni gör för våra barn och ungdomar, ett stort tack till er.

 

Innebandyskolan har också växt snabbt och fortsätter att växa. Där gör våra unga ledare Adam och Oscar ett strålande arbete. De samverkar med P14 / F13-16 ledare Petter och Lennart och tillsammans har de snabbt byggt en fin gemenskap där de samverkar över laggränserna.

 

Fortsatt har vi vår satsning på kontinuerlig utbildning för våra ledare och domarutbildningar för våra ungdomar. Det är ständigt aktuellt att skicka ledare på utbildning för att hålla kompetensen på en hög nivå.

 

Covid-19

Något som fortsätter att prägla säsongen är Covid-19. Senaste nyheten är en skärpning av restriktionerna med krav på vaccinationspass för publik i tävlingssammanhang med fler än 100 personer i publiken. Från den 1 december ska anordnare av tävlingar, matcher och uppvisningar inomhus med fler än 100 åskådare kräva vaccinationsbevis av vuxna åskådare. Publik ska visa vaccinationsbevis och legitimation i samband med entré, samt på anmodan från funktionär under våra arrangemang.

 

I vårt fall sker det i samband med representationslagets matcher (H2) och JAS.  Läs gärna tidigare informationen som skickats ut: LÄNK NYHET VACCINATIONSBEVIS INFÖRS 1 DEC TIBK

 

Kort efter ovan kom ny information som gäller från 23:e december, några axplock nedan av det som direkt berör oss:

 

Idrottsevenemang inomhus

  • Avrådan från cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Däremot kan ordinarie aktiviteter med träningar, övningar, matcher, föreställning och tävlingar fortgå. Detta gäller från 23 december till åtminstone 16 januari.

Mycket mer finns att läsa på folkhälsomyndighetens hemsida, senaste uppdateringen kom för 2 dagar sedan: LÄNK Folkhalsomyndigheten/atgarder-mot-covid-19/

 

Styrelsen

Styrelsen har arbetat på i denna tillvaro. Det mesta av arbetet har handlat om den operativa verksamheten, driften av Torshälla Innebandy och hanteringen av Covid -19 med allt vad det innebär (följa gällande direktiv och restriktioner, ekonomi intäkter/kostnader, höstlovsvecka, kiosk, avvikelser i verksamheten på olika sätt som hanteras, inköp, samverkan kommun, förbund, marknadsföring, sponsorer, förberedelser, utbildningar mm), den andra delen har handlat om framtiden och om att möta den på bästa sätt kopplat till strategi och utveckling. Nya satsningar, marknadsföring, dialog med kommun och förbund med fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för innebandyn i stan.

 

En del av styrelsearbetet har inneburit samverkan med Sörmlands innebandyförbund, Riksidrottsförbundet (RF SISU) och övriga sörmländska innebandyföreningar, bland annat genom ordförandeträff Sörmland samt en gemensam workshop, en heldag tillsammans. Vi har diskuterat innebandyns och inomhussportens utmaningar, utveckling för framtiden och delat erfarenheter. En stor sak är att vi har lärt känna varandra lite bättre och det är mycket lättare att lyfta på luren och ta en dialog högt och lågt.

 

Vi har träffat kommunen vid några tillfällen, bl.a. för at diskutera situationen med Covid-19. De har tydligt visat att de förstår våra utmaningar och har en öppenhet till att stötta oss i våra satsningar. Våra bra dialoger ledde fram till flera initiativ som vi kommer att sätta i verket efter nyår. Det kommer att märkas hos alla våra medlemmar och allmänt bidra till Torshälla innebandys utveckling. Riktigt roligt detta och vi är väldigt tacksamma för att kommunen vill stötta oss. Mer information kommer framåt kring detta.  

 

Vi har också haft möte med kommunen, med Kultur- och fritidsförvaltningen, deras förvaltningschef och ansvarig projektledare tillsammans med ansvariga tjänstemän. Vi har pratat om framtidens program för kultur och idrott för Eskilstuna kommun. Programmet ska beskriva riktningen och den gemensamma ambitionsnivån för det strategiska arbetet med kultur och idrott som utgår från hela Eskilstunas målbild och vision 2030. Programmet ska vara ett styrdokument för kommunstyrelsen, nämnder och kommunala bolag att förhålla sig till.

 

För att dra intäkter till föreningen introducerade vi detta år RC-häftet, ett rabatthäfte som har ett brett utbud och är både digitalt och fysiskt. Under 2021/2022 kommer vi att sälja RC-häftet, Det är lite att komma igång med då det är en ny försäljningsaktivitet, men vår förhoppning är att detta ska tas emot på ett bra sätt och bidra med intäkter till föreningen och lagen.

 

I slutet av året bjöd vi in till extra årsstämma där Per-Inge ”Pinge” Eriksson valdes in som ledamot i Styrelsen, hjärtligt välkommen som styrelsemedlem ”Pinge”.

 

Övrigt

I år är vi i Torshälla innebandy Valberedning för Sörmlands innebandyförbund för säsongen 2022/2023. Till årsstämman nästa år presenterar vi alternativ till valbara platser. Ni är välkomna att rekommendera personer som ni tycker passar som jag ska prata med om att gå in i förbundsstyrelsen. De personerna kan vara ledare, föräldrar eller före detta spelare/ledare som ni tycker passar in i förbundsstyrelsen, som kan bidra och lyfta innebandyn i Sörmland.

 

Notera också att valberedningsarbetet för vår styrelse påbörjas nu. Hör av er till vår Valberedning med rekommendationer eller intresseanmälningar till Styrelsen TIBK 2022/2023. Enklast kontaktar ni Jonas på kansliet info@tibk.nu som slussar er rätt.

 

God Jul och Gott Nytt År

Pandemin är kvar runt oss, vi vet inte vad som kommer att hända framåt annat än att fler restriktioner har introducerats, fortsatt gäller det att vara noggrann, hålla sig frisk och vara hemma om man har symptom eller är sjuk. Testa sig om man är osäker och såklart vaccinera sig om man inte gjort det för att bidra till att minska smittspridningen.

 

Vi har ett osäkert läge med utvecklingen av smittan, förhoppningsvis kommer vi tillbaka efter jul med ett bättre läge än innan med en dramatisk minskning av smittan och en början av att på nytt börja lyfta bort restriktionerna. Vi håller tummarna för det och tror på det.

 

Jag vill passa på att tacka ledare, spelare, föräldrar, domare och alla andra som på något vis under året har bidragit till Torshälla innebandyklubb. Alla som på något sätt är involverade och bidragit genom stöd på träningar, med försäljningsaktiviteter mm. Tack tack och tack. Fortsätt att bidra, tillsammans hjälps vi åt och skapar fina förutsättningar för våra barn- och ungdomar, vi ger de en meningsfull tillvaro, ett sammanhang för idrott, lärande, utveckling och gemenskap.  

 

Avslutningsvis önskar jag er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Ta hand om er, ladda batterierna ordentligt så ses vi nästa år.

 

Avslutar med att blicka på de härliga bilderna från innebandy-VM 2021

Sverige gjorde en strålande instats, VM Guld på både herr och dam-sidan, helt fantastiskt. 

 

Lennart Kisswani

Ordförande Torshälla Innebandyklubb

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar A/HJ/JAS, 07/04 07:04 
Pojkar Röd, 04/04 23:31 
Pojkar Röd, 15/03 22:45 
Pojkar 08/09, 05/03 13:49 
Representationslag, 28/02 21:33 
Pojkar 08/09, 17/02 00:03 
Pojkar A/HJ/JAS, 17/02 02-17 
Flickor 13-16, 15/02 20:29 
Pojkar A/HJ/JAS, 11/02 11:13 
 
Våra samarbetspartners:
Facebook