Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Torshälla IBK
Innebandy

Bli medlem i Torshälla Innebandyklubb
BLI MEDLEM
Välkommen!
Välkommen till Torshälla Innebandy!

Torshälla IBK grundades formellt 1995 men redan på slutet av 80-talet lades grunden under IOGT-NTOs flagga.
Idag är vi drygt 400 spelare i åldrarna 5-50 fördelade på 22 lag som spelar innebandy i föreningen och vi växer för varje år.

Namnet till trots kommer våra medlemmar från alla hörn av Eskilstuna kommun. Vår målsättning är att vara det naturliga valet för alla som vill idrotta. Som ett led i denna vision har vi arbetat fram en föreningspolicy som genomsyrar föreningens verksamhet. Vi utvecklar ständigt vår verksamhet som har sin bas i Eskilstuna Innebandy Center (Skjulstahallen) i Eskilstuna. Välkommen till oss!

Årsmöte och ny ordförande Lennart Kisswani
2020-07-09 21:30

Rapport från årsmötet


24/6 höll föreningen sitt årsmöte för säsongen 2019/2020.

Sedvanliga årsmöteshandlingar avhandlades och som ny ordförande för föreningens valdes, Lennart Kisswani.


Styrelsens sammansättning 2020/2021

Ordförande: Lennart Kisswani (ordforande@tibk.nu eller lennart.kisswani@tibk.nu)


Sekreterare: Björn Widell

Kassör: Pernilla Hagström

Ledamöter: Johan Mejenqvist, Maria Carlsson, Pierre Skogsmo, Marcus Eriksson, Therese Selli, Niklas Törnblom


Intervju med nya ordföranden!

-------------------------------------------------------------------------------

Hej Lennart – varmt välkommen åter till föreningen!

Vi är nyfikna på dig och här kommer lite frågor:


Vem är Lennart, berätta kort om dig själv:

Jag är en 45-årig ingenjör, som kommer från Halmstad på västkusten. Jag flyttade till Eskilstuna 2004 och idag bor jag i Borsökna med min fru Anna och våra 4 barn; Molly (som faktiskt är 18år nu och vuxen, tog stundenten i juni) , Charlie 14år , Douglas 12år och Jakob 5år. Douglas och Jakob spelar innebandy. 


Vad kan du berätta om din tidigare bakgrund i föreningen;

Jag har en son, Douglas, som spelar i P07 sedan 6år. Under hans första 5år var jag en av ledarna i laget.

Jag slutade förra säsongen som ledare och har sedan dess haft en fundering på vilket sätt jag skulle kunna bidra i föreningen, förutom att vara ledare.

Jag har ytterligare en son, Jakob, född 2014, som provade på innebandy på innebandyskolan. Han gillade det, men var kanske lite för ung. Så han kommer att vara med i nästa säsongs innebandyskola, det blir helt rätt sett till hans ålder.

I februari började jag arbeta som som marknadsansvarig i föreningen och har drivit arbetet med våra sponsorer, såväl befintliga som nya. Ett stimulerande arbete med mycket dialog, skapa förståelse hos sponsorerna kring vår förening och få de att bidra och vara en del på det sättet.


 Vad arbetar du med i det civila livet?

I det civila driver jag sedan 8år teknikkonsultbolaget, Mektig Technology Group. Vi arbetar i Mälardalen med teknikutveckling och projektledning.


Vad hoppas du kunna bidra med till föreningen?

Jag kommer att bidra med att utveckla föreningen, bl.a. genom kommunikation, transparens och tydlighet. Med det skapa en förståelse för föreningen. Att det finns en tydlighet kring var vi som förening ska. Inom det närmaste, men även långsiktigt.  Att bidra med att skapa ett klimat med kontinuerlig ledar- och spelarutveckling, samtidigt som stöd ges till de som är engagerade runt lagen och föreningen, exempelvis genom att göra det lättare att vara del i en föräldragrupp. Jag vill att vi som förening också ska synas och märkas mer än tidigare, på plan genom våra prestationer, men också utanför plan genom olika initiativ. Det finns många tankar, viktigast är ändå att det ska vara roligt att spela innebandy, att det ska vara lätt att vara med som spelare, ledare, förälder mm.  


Du har ju sedan en tid arbetat med föreningens marknadsfrågor – hur skulle du säga att varumärket står sig i Eskilstuna bland företagen och ryktet på stan?

Jag har sedan februari arbetat med marknadsfrågor, i det arbetat har jag pratat med många företag. Jag har bara positivt att säga. Torshälla innebandy är en stor förening och det märks inom det lokala näringslivet. Man vet vilka vi är och vad vi gör och alla dialoger såhär långt har varit fruktsamma och positiva. Framåt är min förhoppning att flera av dessa dialoger leder till något riktigt spännande som stöttar Torshälla innebandys utveckling.


Varmt välkommen som ordförande Lennart

- Tack för det

Representationslag
Infomöte för alla seniorer, gamla som nya!
2020-05-06 19:35, Representationslag
Vi vill välkomna dig som seniorspelare i Torshälla IBK, eller du som är intresserad av att börja spela med oss, till informationsmöte om den kommande säsongen.

 Johan och Anna, våra A-lagstränare
2020-05-06 06:30

Förra säsongen var deras första som ledare tillsammans. Nu laddar dom upp för en ny säsong, vi har frågat de om tankar runt både degraderingen och planeringen framåt. Lär känna våra A-lagstränare lite mer i denna artikel.

 

 Vi börjar med den avslutade säsongen som resulterade i nedflyttning till div.2. Har ni hunnit analysera den än Johan?

-Självklart väldigt tråkigt att vi degraderades till div 2. Vi presterade väldigt bra i många och långa stunder och visade att det fanns kapacitet för div1, tyvärr var truppen för tunn blandannat beroende på att tre spelare försvann strax innnan seriestart med långtidsskador och ytterligare två som hoppade av mitt under pågående säsong vilket blev för mycket för att mäkta med uppgiften hela säsongen.

 

Anna, hur fungerade ni som ledarstab, fyra personer som inte jobbat tillsammans tidigare?

- De fungerade väldigt bra förra året med 4 ledare, alltid fördel att vara många! Kommer säkert bli bra med Johan i år också.

 

Håller du med Johan?

-Jag och Anna är som sagt kvar, det fungerade väldigt bra förra året. Vi tycker och tänker lika om mycket vilket såklart är en fördel och underlättar vårt samarbete. Vi ska hitta en tredjelänk till staben plus en lagledare och det arbetet pågår.

 

Vad tar ni med er från förra säsongen in i nästa Anna?

-Sammanhållningen och glädjen, så otroligt viktiga delar i lagsport! Jag lärde mig massor under min första säsong som tränare och försöker utvecklas så mycket som möjligt för att kunna bidra till laget.

 

 Johan hur ser du på spelarunderlaget?

-Det finns många unga spelare i föreningen som kommer ta stora steg i år tror jag. Vi har dels de spelare födda 2001 som visade i division 1 förra säsongen att de håller hög nivå. Sedan har vi ytterligare några spelare födda 2001 och 2002 som har kapacitet att utvecklas, men det krävs hög närvaro, hårt arbete och stort engagemang för det.

-Jag ser också Calle Arnold-Carlsson, född 2003 som en stor talang som blir spännande att följa och jag tror han han goda möjligheter att etablera sig i seniorspel i år.

 

Hur ser ni på den stora gruppering av senior och juniorspelare som föreningen har?

-Jag känner några från u-laget, men inte mer än så. Men det är lika bra det, kände ingen förra året och det är rätt skönt att börja från ruta 1, säger Anna.

 

Vad står överst på din lista med saker som ni ska ha fokus på i år med laget Anna?

-Bredare trupp, många hungriga killar på träningar så att vi kan fokusera på rätt saker från början! Sammanhållningen och glädjen är ju fortsatt viktiga förstås.

 

Johan, herrtvåan ser ut att bli den tuffaste på många år. Hur väl känner ni till lagen?  

-Serien ser riktigt vass ut med vi och Gnesta från divison 1 plus flera starka lag med topplaceringar från förra säsongen. Känner till de flesta lagen, men självklart så kan det ju vara förändringar beroende på spelaromsättning hos alla.

-Jag tror Nykvarn och Telge kommer ligga högt, Strängnäs likaså som kommer upp från vinst i divison 3. Självklart ska vi kriga på och vår målsättning är såklart att vara med i toppen och kämpa om slutspelsplatserna.

 

Vi tackar för pratstunden och önskar er lycka till. En sista fråga, när drar säsongen igång för seniorerna?

-Vi har upptaktsträff på måndag och har då bjudit in samtliga seniorspelare i föreningen. Förutom att informera om upplägget för oss kommer även föreningen informera om hela seniorverksamheten. Tror också att Blank kommer förbi och pratar lite om juniorerna så alla får hela bilden av verksamheten, avslutar Johan.

 

Personporträtt

 

Johan Borg, 48 år

Hade en lång spelarkarriär med början i det tidiga 90-talet. Efter någon säsong i MHF-Ungdom tog karriären fart på riktigt när han var med och spelade upp Torshälla IBK, då IOGT-NTO, till den då högsta serien ”Riksserien”. Där gjorde han sig ett namn som en stor och tuff back med stort spelsinne och en teknik som var långt över dåtidens backsnitt.

 

Laget spelade även säs 97/98 i högsta serien som då hette Elitserien under vårt nuvarande namn.

 Tränarkarriären inledde han med Torshällas P03-lag för 10 år sedan. Han har också varit aktiv i att utveckla ”Torshällamodellen” som föreningen tog fram för utveckling av ungdomsspelare.

 

Han har två innebandyspelande barn, Rasmus i HJ och Emilia i Standards damlag.

 

Anna Larsson, 38 år

Har även hon en lång spelarkarriär bakom sig. Spelade sitt första VM för Finland redan 1999 som 18-åring och gjorde 2 mål. Har sedan spelat i landslaget till 2009. Har också representerat Rönnby IBK, Västerås IBF och Endre IF i SSL och även hunnit spela i Torshälla IBK (!) och IFK Arboga IBK.

 

Totalt blev det över 40 poäng i landslaget och 25 mål i SSL.

 

Sin ledarkarriär har hon inlett i Torshälla IBK även om hon har haft mycket att säga till om som spelare i sina lag under många år.

 

 

Sportgruppens arbete och planering
2020-05-03 21:14
Att bli degraderade med representationslaget var förstås tråkigt, slutet på säsongen med inställda matcher och träningar likaså. Men nu har arbetet sedan ett tag tillbaka kommit igång och planeringen inför nästa säsong börjar bli klar.
Borg och Larsson fortsätter som tränare!
2020-04-27 18:00

Föreningen och vår sportgrupp har nöjet att informera om att vi har gjort klart med en förlängning till      A-laget som kommande säsong spelar i H2


Johan Borg och Anna Larsson fortsätter som tränare.


Vi kommer under våren att förstärka teamet med de resurser vi behöver runt vårt representationslag

Däremot säger vi stort tack till Linda Högberg och Marcus Seppänen som väljer att sluta pga av tidsbrist.

 

Johan Borg kommenterar;

Jag och Anna har ju tackat ja till en fortsättning i Torshälla, det ska bli väldigt givande att fortsätta samarbetet med Anna som är en kompetent ledare med en proffsig inställning.

Vi kommer ju hålla till i div 2 kommande säsong. Att vi ramlade ur div 1 är såklart väldigt tråkigt men nu ser vi framåt och ser möjligheterna med att starta igång årets säsong med många revanschsugna spelare och att sätta ihop en trupp bestående av äldre och yngre spelare, befintliga och nyförvärv, engagerade och hungriga att ge järnet att träna hårt och prestera tillsammans.

Det blir en kul och spännande utmaning för oss denna säsong att få ihop helheten, och att med en positiv känsla snart få sätta igång.

Väl mött i vinter!!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar 04, 15/06 15:49 
Pojkar 09, 18/05 17:34 
U-lag, 17/05 19:15 
Representationslag, 17/05 19:12 
Pojkar 04, 14/05 10:36 
Pojkar 04, 12/05 11:10 
Representationslag, 06/05 19:35 
Pojkar 04, 28/04 12:09 
Pojkar 04, 06/04 16:12 
 
Våra samarbetspartners:
Facebook