SOFFBILJETTEN, STÖTTA TORSHÄLLA INNEBANDY FRÅN SOFFAN, VINN FINA PRISER
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Torshälla IBK
Innebandy

Bli medlem i Torshälla Innebandyklubb
BLI MEDLEM
Välkommen!
Välkommen till Torshälla Innebandy!

Torshälla IBK grundades formellt 1995 men redan på slutet av 80-talet lades grunden under IOGT-NTOs flagga.
Idag är vi drygt 380 spelare i åldrarna 5-44 fördelade på 21 lag och vi växer för varje år.

Namnet till trots kommer våra medlemmar från alla hörn av Eskilstuna kommun. Vår målsättning är att vara det naturliga valet för alla som vill idrotta. Som ett led i denna vision har vi arbetat fram en föreningspolicy som genomsyrar föreningens verksamhet. Vi utvecklar ständigt vår verksamhet som har sin bas i Eskilstuna Innebandy Center (Skjulstahallen) i Eskilstuna. Välkommen till oss!

Förlängning av de skärpta allmänna råden i Södermanland tom 13 december
2020-11-24 15:02

Förlängning av de skärpta allmänna råden i Södermanland


Under tisdagen 24/11 beslutade Folkhälsomyndigheten att förlänga de skärpta allmänna råden i Södermanlands län till och med 13 december. Kort efter kom information från Sörmlands innebandyförbund som du kan läsa nedan.

Vi inväntar också svar från Svenska innebandyförbundet kopplat till Folkhälsomyndigheten beslut.

Rekommendationerna är att vi också planerar för ett möjligt scenario där de lokala restriktionerna fortsätter längre än 13 december.

Nedan punkter baseras på den information som vi har just nu. Det kan komma tillägg och förändringar, ibland med kort varsel. Vi kommunicerar information löpande så fort som vi får den.

 

Följande gäller för träning

Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta, som meddelat tidigare gäller att riskanalys ska vara gjord av ledarna för att beskriva hur träning görs smittsäkert. Dessa riskanalyser ska också lämnas in till kansliet, per tränande lag. 


Självklart gäller som tidigare att alla deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom. Föräldrar skall inte vistas inom idrottsanläggningen. 


Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och det avrådes från att åka kollektivtrafik till träning. Torshälla Innebandy och Södermanlands Innebandyförbund uppmanar våra ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.


Träning för spelare födda 2004 fortsätter som tidigare att vara pausad. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre.

 

Följande gäller för tävling

Södermanlands Innebandyförbunds (SöIBF) styrelse har fattat beslut om att inga matcher kommer att spelas fram till 31/12. Detta får givetvis konsekvenser för våra spelscheman och serier. Följande gäller:


H2, H3, 
Inga matcher fram till 2020-12-31. SöIBF inväntar Svenska innebandyförbundets (SIBF’s) beslut gällande förbundsserierna. Detta då vår hantering av upp-, nedflyttning samt eventuella kvalspel är beroende av detta beslut.

HJ
Inga matcher fram till 2020-12-31. Tidigare uppskjutna matcher 31/10-24/11 ställs in. Under förutsättning att rådande situation tillåter kommer nytt spelschema från och med 1/1.

Röd Nivå
Inga matcher fram till 2020-12-31. Tidigare uppskjutna matcher 29/10-24/11, samt matcher inplanerade 25/11-31/12 ställs in. Under förutsättning att rådande situation tillåter, gäller det tidigare spelschemat från och med 1/1. Inga seriesegrare kommer att koras säsongen 2020-21.

Blå Nivå
Inga matcher fram till 2020-12-31. Sammandrag inplanerade 5/11-31/12 ställs in. Under förutsättning att rådande situation tillåter, gäller det tidigare spelschemat från och med 1/1.

Grön Nivå
Inga matcher fram till 2020-12-31. Sammandrag inplanerade 5/11-31/12 ställs in. Under förutsättning att rådande situation tillåter, gäller det tidigare spelschemat från och med 1/1.


Fortsatt tufft Covid-19
Det är fortsatt en tuff situation med smittspridningen av Covid-19 och detta har såklart en stor påverkan på oss i Torshälla innebandy samt många andra föreningar runt om.

Vi måste fortsätta att ta detta på stort allvar och fortsätta att fokusera på att vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom. 

Om inte träning kan genomföras smittsäkert så ställs träningen in. Det är viktigt att poängterar att det fortsatt är viktigt att träna, men att det då kan göras individuellt, kanske tillsammans inom familjen. Så var kreativa, diskutera med ledarna om hur ni kan bedriva träning individuellt. Det finns en hel del tekniska kommunikationsmedel att utnyttja idag, det är möjligt att hålla kontakt, diskutera individuella träningsscheman etc. 

Ställ inte in, ställ om. Stort lycka till. 

Vänligen Styrelsen gm Lennart, Ordförande

 

Nu har du chans att tycka till om Dreamstar 2021, ge din åsikt
2020-11-23 21:35
Dreamstar ja eller nej, gör din röst hörd
Hej
Nu har du chans att tycka till om Dreamstar-häftet. Är det bra och något vi ska fortsätta med eller är det något vi ska sluta med.

Följ länken och berätta vad du tycker.

Tycker du att vi ska fortsätta med Dreamstar men i andra former, med andra samarbeten? Berätta med en kommentar i kommentarsfältet. 
Ge din åsikt. Följ länken nedan. 

Enkät Dreamstar 2021 ja eller nej (gör din röst hörd)

Vänligen Styrelsen gm Lennart, Ordförande 
Glöm inte soffbiljetten
2020-11-23 21:08
Soffbiljetten, dragning om en vecka - bli en vinnare i dubbel bemärkelse

En vänlig påminnelse.

Om en vecka är det dragning i Soffbiljetten.

Glöm inte att stötta oss och vara med i lotteriet. 

 

Stötta Torshälla Innebandy från soffan och vara med i vårt exklusiva lotteri.

Swisha 50kr till 123 024 37 90 och ange "soffbiljett". Då är du automatiskt med i lotteriet.

Dragning görs i början av varje månad. 

 

Vann du inte? Köp ny biljett och hoppas på vinst.

 

Priserna är många gånger exklusiva och kommer från våra sponsorer. 


Skärpta allmänna råd Sörmland, detta gäller för Torshälla IBK
2020-11-06 14:53

Hej på er

Flera av styrelsens medlemmar har idag (tillsammans med övriga idrottsrörelse i Sörmland) haft ett möte tillsammans med Riksidrottsförbundet Sörmlandsidrotten (RF-SISU), Signar Mäkitalo smittskyddsläkare Mälarsjukhuset och Elin Johansson jurist Riksidrottsförbundet.

Mötet behandlade de skärpta allmänna råden i Sörmland som gäller vi sidan om de allmänna råden.
 
Efter mötet hade Styrelsen ett extrainsatt styrelsemöte och gick igenom informationen. Nedan information gäller för Torshälla IBK. 

Skärpta allmänna råd har införts i region Sörmland pga det allvarliga smittläget i Covid-19.
Det är ett allvarligt läge, vi får en tydlig uppmaning och ett direktiv att anstränga oss om möjligt extra mycket för att hindra den dramatiskt ökande  smittspridningen.


De allmänna råden i region Sörmland gäller som ett första steg mellan 5 – 26 november, men sannolikt kan de förlängas om läget inte förändras avsevärt på kort tid. Följande gäller: 


Var och en som vistas i regionen eller i regiondelen bör:

1. avstå från att vitas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek,

2. avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare, och
3. om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med


För idrottens del, vår del, gäller utöver ovan: 

 • Idrottsverksamhet för personer födda tidigare än 2005 bör inte genomföras
 • det gäller träning, matcher och tävling

Träningsverksamhet får bedrivas för personer födda 2005 eller senare men med följande tillägg:

 • undvik delar i träningen där det finns fysisk kontakt
 • ledarna kommer att göra kloka val för att minska risken för smittspridning
 • om möten ska hållas genomförs de digitalt
 • håll avstånd, minst 1,5m är det som gäller mellan varandra (gäller både inomhus- och utomhusträning)
 • det görs en avrådan för träning i grupp, går det att träna individuellt är det att föredra
 • Inget förbud mot fysisk aktivitet och träning, det är träning tillsammans med andra där nära kontakt mellan människor uppstår som är den stora källan till smittspridning  
 • Inget matchspel alls under träningarna
 • Ledarna bedömer själva om de kan genomföra träning eller inte under dessa premisser
 • Om de gör bedömning att träning kan genomföras kommer de att ha genomfört en riskanalys  som visar på att de riskmässigt kan hantera de risker som beskrivs ovan och att träningen genomförs på ett smittsäkert sätt

Riktlinjer vid bekräftad smitta

 • Informera laget och övriga personer som ifrågavarande person varit i kontakt med
 •  Övriga i laget ska, även om man inte har några symptom, tänka på att man kan vara smittad och vara extra uppmärksam på om man får några symtom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast 5 dagar)
 • Vid symptom ska man isolera sig och gå in på webbplats 1177.se för att se vad som gäller om symtomen inte går över på ett dygn
 • Medan man väntar på provsvaret ska man bete sig som om man har Covid-19 
 • Genomför en extra noggrann städning av de ytor, toaletter, redskap med mera som ifrågavarande person använt och vistats i 
 • Följ de regionala förhållningsreglerna och håll dig informerad via 1177.se


Tack för er förståelse och fortsatta ihärdig arbete med att bidra till att minska smittspridningen.

Ta hand om er och håll er friska. 

Vänligen Styrelsen Torshälla IBK gm Lennart Kisswani Ordförande

Skärpta allmänna råd i Södermanland - Viktig information från Sörmlands innebandyförbund
2020-11-05 14:55

Viktig information från Sörmlands innebandyförbund med anledning av skärpta allmänna råd i Södermanland från Folkhälsomyndigheten.


Under eftermiddagen den 5 november, fattade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Södermanland beslut om skärpta allmänna råd i Södermanland.

Södermanlands Innebandyförbund har sedan beskedet kom fört en dialog med Svenska Innebandyförbundet, samt vilka konsekvenser beslutet får på innebandyn i Södermanland och vilka åtgärder som därmed bör vidtas av oss på Södermanlands Innebandyförbund och av våra föreningar.


Följande gäller från och med idag 5 november till och med 26 november:

 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 5 november-26 november på distriktsnivå, dvs röd nivå, Herrar H2-H3, Damer D1-D2 och juniorserier skjuts upp.
 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 5 november-26 november på grön och blå nivå ställs in.
 • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta som vanligt, deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom.
 • Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning.
 • Södermanlands Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.
 • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre. Råden gäller även för utomhusträning.
Detta gäller för förbundsserierna.
Det är viktigt att vi tillsammans gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående punkter påverkar föreningars verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen.


Detta gäller utifrån den information som vi har i skrivande stund. Vi vet att det kan komma tillägg och förändringar, ibland med mycket kort varsel, framöver och vi kommunicerar ut ny info löpande.

Beslutet från Folkhälsomyndigheten finns att läsa här.


Vänligen Styrelsen gm Lennart Ordförande 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar 06, 01/12 18:33 
Pojkar 09, 01/12 17:29 
Pojkar A/HJ/JAS, 01/12 16:24 
Pojkar A/HJ/JAS, 01/12 09:04 
Pojkar A/HJ/JAS, 25/11 17:29 
Pojkar A/HJ/JAS, 19/11 10:26 
Pojkar 09, 17/11 23:13 
Pojkar 06, 17/11 23:10 
 
Våra samarbetspartners:
Facebook