Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Torshälla IBK
Innebandy

Bli medlem i Torshälla Innebandyklubb
BLI MEDLEM
Välkommen!
Välkommen till Torshälla Innebandy!

Torshälla IBK grundades formellt 1995 men redan på slutet av 80-talet lades grunden under IOGT-NTOs flagga.
Idag är vi drygt 400 spelare i åldrarna 5-50 fördelade på 22 lag som spelar innebandy i föreningen och vi växer för varje år.

Namnet till trots kommer våra medlemmar från alla hörn av Eskilstuna kommun. Vår målsättning är att vara det naturliga valet för alla som vill idrotta. Som ett led i denna vision har vi arbetat fram en föreningspolicy som genomsyrar föreningens verksamhet. Vi utvecklar ständigt vår verksamhet som har sin bas i Eskilstuna Innebandy Center (Skjulstahallen) i Eskilstuna. Välkommen till oss!

Information från ordförande 2020-08-04
2020-08-04 23:29

Hej alla spelare, ledare, föräldrar, medarbetare och övriga medlemmar i Torshälla Innebandy

 

Jag vill kort informera om min start som ordförande i föreningen och vad som händer närmast och framåt. Tar även med lite behov i styrelsen samt begäran från Sörmlands innebandyförbund nederst.

 

Först tack

Först vill jag ta tillfället i akt att tacka förra ordförande Johan Mejenqvist tillsammans med den föregående styrelsen för deras arbete under förra säsongen och för den överlämning som jag fick. Jag känner mig välkommen och tillsammans ska vi fortsätta att utveckla föreningen hela vägen från yngsta lagen upp till A-laget.


Covid-19

Det är mycket som har hänt under 2020, runt om i världen, i Sverige, i Eskilstuna och följdaktningen i föreningen. Covid-19 har verkligen ändrat spelplanen och påverkat alla. I föreningen är vi noga och följer de gällande riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten för att minska smittspridningen. Vi hoppas på att vi inom kort kan öppna upp för fullt igen och bl.a. bjuda in publik till våra matcher igen. Till dess finns möjlighet att spela in matcherna och live-streama. Utrustning finns att låna. Mer information kring detta kommer från kansliet inom kort.

Det är oerhört viktigt att vi alla gemensamt tar fortsatt ansvar och är hemma om vi är ens det minsta sjuka. Ingen vistelse i hallarna och definitivt ingen träning om man är det minsta sjuk.

 

Är det några frågor eller funderingar kring vad som gäller så är du välkommen att kontakta mig, Jonas på kansliet eller någon i styrelsen kring detta. Ytterligare information anslås i Skjulstahallen och kommer att skickas ut.

 

Min första tid

Min första tid har initialt handlat om att ställa frågor och förstå bakgrund och historik i föreningen för att skapa mig en bra bild av nuläget. Hur ser det ut i stort i föreningen, lagen, vilka är ledare, sportansvariga, ansvariga, spelare, vilken budget gäller under säsongen, vem gör vad och vad händer i det närmaste. Allt detta för att sätta rätt fokus under verksamhetsåret. Detta arbete är jag någorlunda igenom.

Det är såhär långt mycket som har hänt med A-laget H2 och även i H3 inför säsongen 2020/2021. Det är en komplett ny stab och flera nya spelare som kommer in. Det har kommit flera nyheter kring detta, och fler är på gång. Riktigt spännande och jag önskar de stort lycka till under säsongen. Jag vet att siktet är högt ställt och att satsning verkligen görs, så roligt.

Se ”nyheterna” Ny stab till A-laget och Alfredsen tillbaka!

 

5-årsplan

Nästa steg och en fortsättning som sker löpande under året är att arbeta med det långsiktiga. Jag kommer tillsammans med styrelsen arbeta igenom en 5-årsplan som innefattar olika utvecklingssteg av föreningen, utveckling av budget och satsning genomgående från de yngsta lagen hela vägen till A-laget. Vi ska självklart få tillbaka våra flickor, synas ordentligt och ytterligare utveckla samarbetet med det lokala näringslivet.

Jag kommer att ta input av ledare, föräldrar och spelare, så räkna med framtida intervjuer.

Och har ni funderingar, åsikter så är ni välkomna att höra av er till mig.

 

Stöd, vi behöver en revisor

Vi saknar en revisor i föreningen. Är det någon som är intresserad av detta uppdrag? Kanske en förälder som känner att det är rätt att arbeta med och vill bidra på detta sätt. Stort tack för det.

 

Det finns inga föreskrifter om vilka kunskaper den som ska utses till revisor behöver ha. En korrekt revision görs för att säkerställa medlemmarnas förtroende för styrelsen. Det är naturligtvis nödvändigt att den som utses till revisor besitter ett ekonomiskt kunnande för att över huvud taget kunna veta vad han eller hon ska granska. Arbetet handlar om att granska räkenskaperna och skriva ett utlåtande kring om det ser rätt och riktigt ut.

 

Du som är intresserad är välkommen att kontakta mig kring det detta. Mina kontaktuppgifter nedan.

 

Årsmöte i Sörmlands innebandyförbund, 27 augusti Katrineholm

Info och begäran från Sörmlands innebandyförbund

Årsmöte i Sörmlands innebandyförbund närmar sig och begäran om hjälp har skickats ut. De behöver vår hjälp. De har fått klart med kandidater till ordförande-post och till ledamöter. Men saknar just nu kandidater till 2 suppleantplatser och 1 revisorssuppleant. Dessa vakanta platser är på 1 år så det är en bra möjlighet att få vara med och se hur arbetet i förbundet fungerar utan att binda sig för en längre tid.

Är det någon i föreningen som är intresserad av att vara med i styrelsen i Sörmlands innebandyförbund?  Kontakta mig kring det i så fall, gärna så fort som möjligt.


Ser fram emot en fantastisk säsong

Jag ser fram emot en fantastisk säsong och ser fram emot att arbeta med att utveckla Torshälla innebandy. Jag hoppas på framtida positiva besked kring Covid-19 också.


Ta hand om er.

 

Vänligen

Lennart Kisswani

Ordförande

lennart.kisswani@tibk.nu

Tel. 070-237 09 39

 

 

Representationslag
Ny stab till A-laget
2020-08-02 09:00, Representationslag
Tidigare har vi presenterat ledarstaben till A-laget, nu kan vi presentera en ny lösning som är framtagen av Tommy Nilsson, nya sportansvarig för representationslaget. 

Det blir två rutinerade innebandypersonligheter som kommer ta över ansvaret. Peter Zackrisson blir huvudansvarig och till sin hjälp får han Fredrik Lindhe, även Patrik Wahlqvist och Erica Bierfeldt är klara för roller i staben som troligtvis kommer kompletteras med ytterligare namn.

Vi träffade Fredrik under en av försäsongsträningarna i Skjulsta hallen för att höra hur han ser på den kommande säsongen och vem han är som ledare.
Representationslag
Alfredsen tillbaka!
2020-07-30, Representationslag
Det var nästan 8 år sedan han tillhörde Torshälla, men nu är han tillbaka, spelsugen och med erfarenheter från 3 SSL kval. 

Vi träffade Jocke och vår nygamle sportansvariga för representationslaget, Tommy Nilsson. Vi undrade förstås vad vi kan förvänta oss av Jocke och hur väl han känner till den lokala innebandyn, du får svar på dessa frågor i intervjun nedan.
Representationslag
Full fart på sommarträningen
2020-07-23 20:16, Representationslag

Trots semester är det åter full fart i Skjulstahallen. A-lagstruppen kör sommarträning tillsammans varje tisdag 20-22 och det är full fart.

Årsmöte och ny ordförande Lennart Kisswani
2020-07-09 21:30

Rapport från årsmötet


24/6 höll föreningen sitt årsmöte för säsongen 2019/2020.

Sedvanliga årsmöteshandlingar avhandlades och som ny ordförande för föreningens valdes, Lennart Kisswani.


Styrelsens sammansättning 2020/2021

Ordförande: Lennart Kisswani (ordforande@tibk.nu eller lennart.kisswani@tibk.nu)


Sekreterare: Björn Widell

Kassör: Pernilla Hagström

Ledamöter: Johan Mejenqvist, Maria Carlsson, Pierre Skogsmo, Marcus Eriksson, Therese Selli, Niklas Törnblom


Intervju med nya ordföranden!

-------------------------------------------------------------------------------

Hej Lennart – varmt välkommen åter till föreningen!

Vi är nyfikna på dig och här kommer lite frågor:


Vem är Lennart, berätta kort om dig själv:

Jag är en 45-årig ingenjör, som kommer från Halmstad på västkusten. Jag flyttade till Eskilstuna 2004 och idag bor jag i Borsökna med min fru Anna och våra 4 barn; Molly (som faktiskt är 18år nu och vuxen, tog stundenten i juni) , Charlie 14år , Douglas 12år och Jakob 5år. Douglas och Jakob spelar innebandy. 


Vad kan du berätta om din tidigare bakgrund i föreningen;

Jag har en son, Douglas, som spelar i P07 sedan 6år. Under hans första 5år var jag en av ledarna i laget.

Jag slutade förra säsongen som ledare och har sedan dess haft en fundering på vilket sätt jag skulle kunna bidra i föreningen, förutom att vara ledare.

Jag har ytterligare en son, Jakob, född 2014, som provade på innebandy på innebandyskolan. Han gillade det, men var kanske lite för ung. Så han kommer att vara med i nästa säsongs innebandyskola, det blir helt rätt sett till hans ålder.

I februari började jag arbeta som som marknadsansvarig i föreningen och har drivit arbetet med våra sponsorer, såväl befintliga som nya. Ett stimulerande arbete med mycket dialog, skapa förståelse hos sponsorerna kring vår förening och få de att bidra och vara en del på det sättet.


 Vad arbetar du med i det civila livet?

I det civila driver jag sedan 8år teknikkonsultbolaget, Mektig Technology Group. Vi arbetar i Mälardalen med teknikutveckling och projektledning.


Vad hoppas du kunna bidra med till föreningen?

Jag kommer att bidra med att utveckla föreningen, bl.a. genom kommunikation, transparens och tydlighet. Med det skapa en förståelse för föreningen. Att det finns en tydlighet kring var vi som förening ska. Inom det närmaste, men även långsiktigt.  Att bidra med att skapa ett klimat med kontinuerlig ledar- och spelarutveckling, samtidigt som stöd ges till de som är engagerade runt lagen och föreningen, exempelvis genom att göra det lättare att vara del i en föräldragrupp. Jag vill att vi som förening också ska synas och märkas mer än tidigare, på plan genom våra prestationer, men också utanför plan genom olika initiativ. Det finns många tankar, viktigast är ändå att det ska vara roligt att spela innebandy, att det ska vara lätt att vara med som spelare, ledare, förälder mm.  


Du har ju sedan en tid arbetat med föreningens marknadsfrågor – hur skulle du säga att varumärket står sig i Eskilstuna bland företagen och ryktet på stan?

Jag har sedan februari arbetat med marknadsfrågor, i det arbetat har jag pratat med många företag. Jag har bara positivt att säga. Torshälla innebandy är en stor förening och det märks inom det lokala näringslivet. Man vet vilka vi är och vad vi gör och alla dialoger såhär långt har varit fruktsamma och positiva. Framåt är min förhoppning att flera av dessa dialoger leder till något riktigt spännande som stöttar Torshälla innebandys utveckling.


Varmt välkommen som ordförande Lennart

- Tack för det

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Representationslag, 02/08 09:00 
Representationslag, 30/07 07-30 
Representationslag, 23/07 20:16 
Pojkar 04, 15/06 15:49 
Pojkar 09, 18/05 17:34 
U-lag, 17/05 19:15 
Representationslag, 17/05 19:12 
 
Våra samarbetspartners:
Facebook