SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torshälla IBK
Innebandy

Tack så här långt, god jul och gott nytt år
2023-12-27 04:33

Hej 

Vi har tagit paus. Vi har ätit julgröten och vi närmar oss årsskiftet. 

 

Blickar vi tillbaka på säsongen så här långt så är det väldigt mycket positivt. Där det har funnits en utmaning så har vi arbetat med den och löst den. Och vi går hela tiden positivt framåt. Vi lär oss och utvecklas. Föreningen går framåt och gör det bra. 

 

Blickar vi ut på lagen så är de välmående idag. Se nedan nedslag från nästan alla våra lag. 

 

Vi vill speciellt uppmärksamma 3 av våra HJ-killar, 07:or som är uttagna till Sörmlandslaget, jätteroligt och grattis till Arvid Karlsson, Isak Aren och Oscar Löving. Vi ser fram emot att följa matcherna och hejar på med våra Torshälla-halsdukar fladdrande. 

 

Jag vill passa på att tacka alla ledare, spelare, personer runt lagen, styrelsen, Jonas på kansliet, föräldrar och alla våra spelare för säsongen så här långt. Det är en ynnest att få vara med. Det är fantastiskt att se glädjen i ansiktena på barnen, stora som små och det är otroligt inspirerande att se våra unga titta på våra äldre, att se upp till och få sina första idoler. Förebilder är så viktigt.   

 

En föreningen är ingenting utan alla ideella krafter som bidrar. Nästa år ser jag fram emot och önskar att jag får välkomna fler som bidragande till föreningen; det kan vara som del i styrelsen, marknadsansvarig, ledarprogramansvarig, ledare eller något annat. Alla spelar roll och är avgörande för föreningen. 

 

Jag önskar Er alla ett Gott Nytt År, ett gott slut och sedan en god fortsättning. 

 

Ta hand om Er, njut av ledigheten så ses vi i hallen snart igen. 

 

Stort tack för säsongen så här långt,

Lennart Kisswani, ordförande 

 

 

H1 - Representationslaget

Vårt representationslag började säsongen bra med vinster i de två första matcherna. Men sedan dess har det blivit 10 raka förluster. Som en konsekvens av det avgick tränaren Tommy som ansvarig för laget och klubben gjorde snabbt klart med en ersättare. Niklas Lind från Hallstahammar.

 

Niklas har hunnit träna gruppen vid några tillfällen och nu varit med på första seriematchen mot Norrköping.

Den matchen vann Torshälla efter att ihärdigt arbetat sig förbi Norrköping. Avslutningsvis vann vi med 3 bollar och första vinsten efter 10 förluster var ett faktum. Nu hoppas vi på en fortsatt positiv våg framåt.

 

Niklas: ”Ja det var en bra start och många bra saker. Bara jobba vidare nu efter jul & nyår”.

 

HJ och H2

Förra säsongen avslutades med en cup och sedan vilade vi några veckor innan den frivilliga försäsongen började där i april/maj. En analys från förra säsongen var att vi behövde bli starkare i kroppen. Det gjorde att vi hade ett samarbete med Number One gym under april och maj. Det var som vanligt en grym uppslutning av killarna som verkligen tog vara på tillfällen att tillsammans med en PT stärka upp kropparna. Det var riktigt roligt och något vi kommer göra fler gånger.

 

 Först och främst så är det en fantastisk härlig grupp att jobba med. De vill träna hårt. De vill utvecklas. De är nyfikna. De har en grym lagsammanhållning där de jobbar hårt för varandra. Inför hösten så stod vi inför en hel del svåra val. Vi valde att inte anmäla ett JAS-lag denna säsong. Den stora anledningen till det är att herrlaget tog steget upp till division 1 och att vi visste att det skulle innebära att några av våra killar skulle få chansen att få vara med och kampas om en plats i laget.

 

 När vi nu summerar hösten kan vi bara konstatera att vi gjorde rätt val där i augusti. Fyra av våra juniorer tränar fullt ut med H1 och har fått rätt mycket speltid för att vara juniorer. Väldigt många av våra juniorer har blivit lite av stommen i H2-laget. I HJ-serien har flera nya killar fått ta ett större ansvar och som de har gjort det. Många av killarna har tagit stora steg framåt i sin utveckling bara i år. Vi har fått in fem killar födda 2008 som verkligen tagit för sig under höstens matcher. Vi fick även med alla våra tre 07:or i distriktslaget vilket även det är ett kvitto på att vi lyckas skapa en bra utvecklande träningsmiljö. Lycka till i Umeå nu efter nyår!

 

 Vi är obesegrade i HJ-serien med två matcher kvar av grundserien. Sedan väntar A-slutspel. Och som det ser ut just nu så kommer vi bli det enda laget från Sörmland som får chansen att spela A-slutspel under våren. Vi har bara släppt in 24 mål på 9 matcher vilket är lite imponerande med tanke på att vi sedan augusti förra året bara ägnat åt oss vårt anfallsspel! Det är det som vi ledare har prioriterat. Det är ju trots allt roligare att rulla boll i anfallszon än att försvara sig utan boll. Och vilka steg framåt vi har tagit sedan vi började utveckla spelet med boll där i augusti förra säsongen. Vi spelar ett moget spel där vi låter bollen göra jobbet. Vi involverar backarna i spelet och vi tycker om att ha långa anfall där hela femman är delaktiga. Vi spelar en rolig innebandy där vi snittar runt 7-8 mål framåt. 

 

 I H2-serien har vi bara tagit en seger hittills. Det som är positivt är att vi alltid haft chansen att vinna matcherna inför sista perioden. Det har dock inte räckt hela vägen fram och en stor del i det är att vi är ett ungt lag som inte riktigt har erfarenhet och smartness när det väl ska dra ihop sig i slutet av matcherna. Glädjande nog så har vi lyckats får tillbaka några äldre killar till innebandyn igen. De har rutin från division 1 och allsvenskan vilket kommer bli perfekt komplement för våra unga killar.

 

 Avslutningsvis vill vi rikta tacksamhet för dem som finns omkring oss. Ett stort tack till våra supportrar som har följt oss under hela säsongen. Även ett stort tack till våra sponsorer, funktionärer och dem människor i klubben som jobbar hårt för att driva den framåt. Ett sista tack till spelarna för ett gott samarbete och den drivkraften ni ger oss ledare. Ni är grymma!

 

 Följ oss gärna på Instagram tibk.hj2324 fram tills vi ses söndagen den 14 januari i Skjulstahallen. Må bäst och ta hand om er.

 

Flickor, F12-14/F14-16

Sedan uppdelningen av lagen har vi haft bättre träningar där vi kunnat fokusera på varje enskild grupps behov. F12-13 har främst arbetat med spelförståelse och spelsystem och gjort fina framsteg i sin utveckling. F14-16 har främst arbetat med individuell teknik och bollvana samt spelat träningsmatch mot Strängnäs inför deras sammandragspremiär i januari. I båda lagen finns det nivåskillnader men tjejerna tycks ta hand om varandra och stötta varandra, vilket är oerhört kul att se!

 

Jag tycker att det fungerat mycket bra sen vi delade upp gruppen, man märker att utvecklingen går framåt. Vill säga att det är superkul och se att det har kul.

 

Pojkar P12/13

Vi började säsongen med att delta i vår första cup där vi spelade 5 mot 5, vilket också var något nytt då vi normalt spelar 4 mot 4. Grabbarna gjorde det jättebra och det var ett väldigt kul sätt att börja säsongen på. 

 

Vi har fått en del nya spelare till laget under hösten och har nu totalt 34 spelare. Vi spelar seriespel på nivå Blå C och Blå B, men har även provat på spel i Blå A med gott resultat. 

 

Barnen utvecklas hela tiden och det är otroligt kul att se vilka framsteg de gör. Det är även en väldig utmaning då det finns lika många personligheter som spelare, men vi tränare älskar att leda det här laget, i både med- och motgång.

 

Hösten har varit intensiv (men rolig) med många sammandrag, så nu tar vi julledigt och laddar för en lika rolig vår!

 

Pojkar P14/15

P14/15 har gått från att vara två lag till att bli ett gemensamt lag tidigt denna säsong, detta med mycket gott resultat. Utvecklingen går framåt i en väldig fart, vilket är jättekul att se och något vi arbetar vidare på.

 

Vilka passningar och vilket spel det har varit på såväl träningar som sammandrag! De börjar verkligen hitta varandra och sina positioner, Benjamin kliver in som målvakt på permanent basis nu. Två lag inskrivna, ett i pojkar grön B samt ett i pojkar grön A serien, gör att vi kan tillgodose utvecklingen för den stora grupp vi har.

 

Vi ser även just nu en liten tillväxt av barn vilket är väldigt positivt. Ledarsidan har också vuxit, där vi nu är 6 ledare plus att vi har fått in en ekonomiansvarig.

 

Vi börjar bli ett väl inarbetat lag i både spelartruppen och föräldragruppen och ser med positiv syn på framtiden där vi ska fortsätta utvecklingen och framför allt fortsätta ha riktigt kul tillsammans! 

 

Pojkar P16 och Innebandyskolan 2017/2018

Inför säsongstart kunde vi snabbt konstatera att det var för få spelare i P16, så vi slog ihop P16 och innebandyskolan till en träningsgrupp.

Med facit i hand var det helt rätt beslut. Gruppen har fungerat jättebra tillsammans och både unga och äldre har utvecklats. Vi har stadigt märkt en tillströmning inom alla ålderskategorier och kan räkna in 40 spelare i gruppen.

 

Efter dialog med förbundet anmälde vi 2 lag i Pojkar Grön C och kunde från andra sammandraget köra 2 lag.

 

Vid uttagning av lagen till sammandrag har vi fokuserat på ett 16/17-lag och ett 17/18-lag. Våra motståndare har varit 15/16/17-lag så det är extra roligt att se att våra lag verkligen har stått upp och gör riktigt bra ifrån sig på matcherna. Vi spelar bra, med passningar, rörelse och skott. Riktigt kul att se barnen på plan. Drivande, passande, tar skott och försvarar. Med glädje i fokus och att ha roligt på plan så gör det att spelet blir bra.

 

Nu så här i början så handlar det också mycket om allt runt omkring, vad är ett sammandrag, hur går det till, hur många matcher spelar man, hur går byte till. Får man någon paus mm. Så det är verkligen den första läroresan, att skapa förståelse för de strukturer som råder, att skapa trygghet med fokus på glädje till sporten och ha kul tillsammans som ett lag, kamratskap och gemenskap.  

 

Vi ser fram emot andra halvan av säsongen, vi är taggade, inspirerade och hungriga på mycket mer innebandy.

 


Nyhetsarkiv
Ordförandebrev sep 20232023-09-29 16:19
Lindberg klar!2023-05-15 12:00
2021-08-23 09:00
Träning igen - hurra!2021-02-12 13:28
Glöm inte soffbiljetten2020-11-23 21:08
Sekretariatsutbildning2019-11-22 16:37
Ungdoms DM livestreamas2019-11-20 14:05
Kansliet åter bemannat!2019-10-24 07:42
!! Kansliet obemannat !!2019-10-07 12:02
Årsmöte - kallelse2019-06-03 21:00
Patrik tillbaka2019-03-25 09:21
Valberedning 2019-02-28 17:38
Nya träningstider!2018-12-14 13:00
Matcharrangemangen2018-10-31 11:45
Ledarutbildningar2018-10-11 09:04
Klubbprofil 2018/20192018-10-02 14:37
Streama våra matcher2018-09-20 15:51
Medlemsdag lördag 22/9!2018-09-20 13:00
Medlemsmöten 2018/20192018-08-26 10:00
Motionsinnebandy!2018-08-25 12:00
Vad är din grej?2018-07-03 11:31
Årsmöteskallelse2018-06-14 10:27
Sportgruppen utökad2018-04-18 10:14
Ny klubbchef anställd2018-01-14 06:00
Sportlovstradition!2017-12-12 13:13
Och vinnarna är.....2017-12-12 12:29
Ica-Maxi2017-12-08 12:35
Eskilstuna-el2017-12-01 12:59
Åbom tackar för sig2017-11-30 13:36
Movember2017-11-27 14:28
Gräsroten2017-11-16 13:00
Vilken helg!2017-10-23 09:50
Stöd Torshälla IBK2017-10-19 21:00
Distriktslaget2017-10-16 21:37
Lagret är påfyllt!2017-10-08 21:15
Innebandyskolan!2017-10-06 12:40
Uppstart av nya lag2017-09-27 09:52
Junior DM!2017-09-15 15:41
DM2017-09-01 07:28
Tips på sommarträning2017-07-13 20:41
Sommarstängt2017-07-05 15:56
Vänortsutbyte2017-06-29 18:54
Förbundets årsmöte2017-06-14 12:20
Jubileumscupen 20172017-05-08 11:44
Lange i semifinal i VM2017-05-06 07:51
Häng med till Romme2017-02-07 09:36
Ny hemsida2017-01-25 21:17
 
Våra samarbetspartners:
Facebook